A védikus asztrológia elemei: A bolygóidőszakok

Az védikus asztrológiában egyedülállók a bolygóidőszakok, melyek segítenek leszűkíteni az események történésének lehetséges időintervallumait… Mondják is hogy ők az a pont ahol a kocsikerék találkozik az úttesttel.

Vimshottari dasha

A legismertebb a bolygóidőszakok közül a Vimshottari dasha. A Vimshottari szanszkritul azt jelenti 120, a dasha pedig életszakaszt.

Ez a dasha rendszer a maximális élethosszat 120 évre teszi és ebből a Ketu 7, Vénusz 20, Nap 6, Hold 10, Mars 7, Rahu 18, Jupiter 16, Szaturnusz 19 és Merkúr 17 évet kap. Fontos megjegyezni, hogy itt a sorrend más mint a hét napjainál.

A dasha kezdetét minden ember életében az határozza meg, hogy a Hold a születés pillanatában éppen melyik Nakshatrában (állócsillagban) van. A dasha rendszer 5 szintig bontható ugyanebben az arányban így főidőszakokat al időszakokat, al-al időszakokat. stb. kapunk.

Szanszkrit nevük Mahadasha (főidőszak), Antardasha (alidőszak). Létezik még: Pratyantar Dasha, Sookshma Dasha és Prana Dasha… Az első kettő, a Mahadasha és az Antardasha legfontosabb mert általában egy hosszabb időszakot határoznak meg.

Az épp aktuális bolygóidőszakok az egyéni horoszkópunkban uralt házaikat és az abban álló bolygókat és azok jelentéseit aktiválják így mindenkinek teljesen mást hozhatnak. A Vimshottari dasha rendszeren kívül létezik még számos más bolygóidőszak rendszer is, de ez a legelterjedtebb.

Hamarosan folytatom a témát…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom