“A fény tudománya”

A Jyotish (dzsjótis) szankszkrit szó jelentése “a fény tudománya”. India ősi védikus hagyományából származó asztrológiára utal a szó, melyet így is ismerhetünk: Védikus asztrológia, Indiai asztrológia, Hindu asztrológia.
Nagyon mély tudást és kifinomult rendszert ölel át a Védikus asztrológia. A születéskori csillagállást, a bolygó mintázatait követve olyan eszközt, élettérképet ad a kezünkbe ez a rendszer, ami segíti az életutunk megértését.
Védikus asztrológia

“Nem emberi lények vagyunk, akik spirituális élményeken megyünk keresztül, hanem spirituális lények, akik az emberi létezés élményén haladnak át.” Maharishi Mahesh Yogi

(Forrás: tminfo.hu)

A Védikus asztrológia több mindenben különbözik a hagyományos nyugati asztrológiától, de nincs köztük ellentmondás.

A 9 bolygó (Nap, Hold, Mars, Merkur, Jupiter, Vénusz, Szaturnusz, Ráhu, Kéthu), 12 állatövi jegy (Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak), 12 Napház, 27 csillagkép összefüggéseit megfigyelve és a nekik tulajdonított szimbolika segítségével állít fel több féle élettérképet és időszakokat jelölő táblázatokat majd ezeket elemzi és rávetíti az adott egyénre.

Különleges erőssége az, hogy a tranzitok mellett a bolygóidőszakok (dasha) rendszere nagyon jó segítség a jövőbeni események pontos előrejelzésében.

A Védikus asztrológia elemei: A bolygóidőszakok

A Védikus asztrológia egyedülálló bolygóidőszakai segítenek leszűkíteni az események történésének lehetséges időintervallumait. Mondják is, hogy ők az a pont ahol a kocsikerék találkozik az úttesttel… A legismertebb közülük a Vimshottari dasha. A Vimshottari szanszkritul azt jelenti 120, a dasha pedig életszakaszt.

Ez a dasha rendszer a maximális élethosszat 120 évre teszi és ebből a Ketu 7, Vénusz 20, Nap 6, Hold 10, Mars 7, Rahu 18, Jupiter 16, Szaturnusz 19 és Merkúr 17 évet kap.

A dasha kezdetét minden ember életében az határozza meg, hogy a Hold a születés pillanatában éppen melyik Nakshatrában (állócsillagban) van. A dasha rendszer 5 szintig bontható ugyanebben az arányban, így főidőszakokat alidőszakokat, al-al időszakokat (stb…) kapunk. Szanszkrit nevük Mahadasha (főidőszak), Antardasha (alidőszak).

Létezik még: Pratyantar Dasha, Sookshma Dasha és Prana Dasha… Az első kettő a Mahadasha és az Antardasha legfontosabb mert általában egy hosszabb időszakot határoznak meg.

Az épp aktuális bolygóidőszakok az egyéni horoszkópunkban uralt házaikat és az abban álló bolygókat és azok jelentéseit aktiválják, így mindenkinek teljesen mást hozhatnak. A Vimshottari dasha rendszeren kívül létezik még számos más bolygóidőszak rendszer is, de ez a rendszer a legelterjedtebb.

Muhurtha tudománya

A Védikus asztrológiában fontos a jó időzítés, minden tevékenység kezdeti pillanatában már benne foglaltatik annak kibontakozási lehetősége és várható eredménye… Ez a Muhurtha (muhurta) tudománya… Minden vállalkozást vagy komoly személyes döntést (házasság, költözés, munkahelyi váltás, stb) amennyiben ez rajtunk múlik, érdemes egy jó időpontra időzíteni.

Asztrológiai tanácsadás megoldásokkal

Kinek tudunk segíteni?

Alapvetően mindenkinek aki problémákkal küzd, úgy érzi elakadt valahol és egyedül nem tud kimászni a helyzetből, párkapcsolati, anyagi, netán visszatérő egészségügyi gondjai vannak vagy csak egyszerűen kíváncsi arra milyen irányokat vehet fel az élete….

Asztrológiai tanácsadás, asztro-coaching