Ajándékok az életedben - Milyen Nakshatrában áll a Holdad?

A Védikus asztrológia tanulmányozásával egy olyan utazásra hívunk téged, ami segít megérteni önmagadat és az Univerzummal való kapcsolatodat. 

A Védikus asztrológia szerint az állatöv 360 fokos és 27 csillagkép van benne. Minden csillagkép értéke 13 fok és 20 perc, amit a rögzített kiindulási ponttól mérünk.

A Védák tele vannak istenekről, istennőkről, démonokról szóló mítoszokkal. Ezeket az isteneket azokkal az eszközökkel együtt ábrázolják, melyekkel hatalmat sikerült elérniük. (A Védák vagy védikus irodalom India legrégibb irodalmi emlékei, a hagyomány alapján az Univerzum ezoterikus bölcsessége. A véda szó tudást vagy szent ismeretet jelent.) 

Amikor a Védák hőskölteményeinek archetípusait tanulmányozzuk, megértjük, hogy ezek az archetípusok hogyan jelennek meg az életünkben. 

A Nakshatrák megmutatják, hogy a bolygók, égitestek milyen kapcsolatban állnak veled és megmutatják az adott Nakshatrához kapcsolódó isten mítoszaiban rejlő ajándékot ebben az életedben.

Chandra, a Hold mítosza segíti a Nakshatrák megértését.

Dakshának 27 lánya volt. Chandra, a Hold mindőjüket elvette feleségül, de Rohini volt a kedvence. Rohini gyönyörű volt és érzéki, a Hold minden idejét vele töltötte és nem törődött a többi feleségével. “A pokolnak nincs olyan haragja, mint egy nő megvetése”, vagy ebben az esetben 26 dühös nőé.

A feleségek felkérték Dakshát, hogy büntesse meg Chandrát. Daksha megátkozta Chandrát, aki fokozatosan elfogyott. Chandra nem akart végleg eltűnni. Sívához imádkozott. Míg Daksha a fogyással átkozta őt, addig Síva a növekedéssel ajándékozta meg. Így Chandra visszatért helyére és eltűnt az űr feketeségében, majd fokozatosan visszatért, növekedett amíg Telihold nem lett minden 30. napban. Úgy tartották, amikor Chandra teljesen eltűnik, magával viszi az élete szerelmét, Rohinit is.

Így nézd meg a Hold-Nakshatrádat!

1.) Kattints az “Itt készítheted el a saját Védikus horoszkópodat” gombra!
2.) Töltsd ki az adatokat, fontos, hogy percre pontos születési időpontot adj meg.
3.) A végén válaszd a North Indian opciót!
4.) A program elkészíti az élettérképedet. Görgess le a képen látható táblázatig (Planetery Details)
5.) Ezután nézd meg milyen a Holdadhoz tartozó Nakshatrád (a képen pirossal keretezve).

Hold-Nakshatrák leírásai

Ashwini - Erő, gyógyítás

Szimbólum: Lófej

Istenség: Ashwini Kumars, az égi ikrek, a fizikai és az asztrális síkon ismert fizikusok

Átlag feletti munkabíró képességgel rendelkeznek. Intelligensek, önellátóak, általában természetes gyógyító munkát végeznek. Empatikusak, energikusak, fiatalosak, erős a kommunikációs vágyuk. Kevés szokásuk van. Jól öltözködnek és jól bánnak a pénzügyekkel. Vonzóak, erőteljesek, intuitívak, kissé idealisztikusak.

Szeretik új dolgokkal ösztönözni a kalandos szellemüket, nem szeretik, ha visszatartják őket. Független típusok. Szeretnek utazni, szeretik a családjukat.

Ez a Nakshatra szerencsés, jók a szerencsejátékokban, ők azok, akik nyernek a lottón ha egy kis pénzre van szükségük.

Gyorsan belekezdenek új projektekbe, de néha nem fejezik be. Makacs természetűek, a saját módjukon intézik a dolgaikat. Csalódottak, ha a dolgok nem a terveiknek megfelelően haladnak. Szenvedélyesek.

Foglalkozások, munkaterületek
Pszichológusok, terapeuták, orvosok, gyógyítók, misztikusok, katonai személyzet, rendőrség, büntetőbíróság, kereskedő, értékesítők, zenészek, lovasoktatók, lovasok.

Férfiak
Kifelé csendesnek és nyugodtnak mutatják magukat, ugyanakkor képesek hatalmas hőstetteket véghez vinni (szépen csendben). Hajthatatlanok is, a vita nehézséget okoz a számukra. Ha egyszer megbíztak valakiben, hatalmas áldozatokat képesek hozni érte. Még a legnagyobb veszélyek, problémák során is megőrzik a nyugalmukat. Lassan és átgondoltan járnak el. Szeretik a tisztaságot maguk körül. 

Nők
Az Ashwini nők nagyon vonzóak, kedves szavaik mindenkit vonzanak. Alkalmazkodnak a modern élethez, de érdekli őket a hagyományok követése is. Elég időt fordítanak a családra és szociális munkákra. Az adminisztratív munka a legmegfelelőbb a számukra.

Akiknek a Holdjuk az Ashwiniben tartózkodik, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu, Pushya, Hasta, Swati, Anuradha és Revati.

Bharani - Hordozó

Szimbólum: Női nemi szerv

Állat szimbólum: Elefánt

Istenség: Yama, a halál istene, a dimenziók közötti kapu őrzője

Okosak és gyorsan végzik el a feladatokat. Spontánok, keresik az új élményeket. Kötelességtudók, hűségesek a családtagok és a barátok felé. Bátrak, egészségesek. Tehetségesek, szép pályafutásuk lehet. Vezető típusok. A közéleti szerepek kiválóak a számára. Kreatívok, művésziek, materialisták.

Gyakran túlterheltek, nyugtalanok, nem szeretik ha irányítják őket. Olykor makacsok, gyermekiek, és sebezhetők. Az életerejük zavar másokat. Ingerlékenyek, türelmetlenek, fegyelmezésre szorulnak. Ítélkező típusok.

Foglalkozások, munkaterületek
Kiadók, írók, filmek és zenék, okultisták, pszichológusok, hipnotizőrök, asztrológusok, vállalkozók, üzletemberek, pénzügyi tanácsadók, jogászok, építők, vendéglátóipar – vendéglátók, szakácsok és szállodai személyzet.

Férfiak
A Bharani Nakshatra szülöttei kedves emberek, mindenki szereti őket.
Őszintén és félelem nélkül fejezik ki a véleményüket. Mindig ragaszkodnak a lelkiismeretükhöz és szívesen követik a belső hangjukat. Egészen kis dolgokkal is képesek elrontani a kapcsolataikat, azonban ha bocsánatot kérnek, szívesen megbocsájtanak nekik. A nyilvános életben ragyognak. Előfordulhat, hogy kritikával és a gazdagság elveszítésével kell szembesülniük.

Nők
Tiszták, szerények és csodálatosak. Nagyon tisztelik a szüleiket és az időseket.
Szeretnek a maguk urai lenni. Jó eladók. A vágyaik beteljesítéséhez soha nem várnak arra, hogy a lehetőségek találjanak rájuk, inkább ők teremtik meg saját maguknak. Szeretnek uralkodni a többiek felett, még a családban is. Kicsit agresszívek, a férjek számára kihívást jelentenek.

Akiknek a Holdjuk a Bharaniban tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Uttarabhadra.

Krittika - A vágó

Szimbólum: bárd, éles sarok, láng, borotva

Állat szimbólum: nőstény juh

Istenség: Agni, a tűz istene

Híresek a saját köreikben, jóképűek, motiváltak, alkalmazkodók, materialisták (sok tulajdonnal rendelkeznek), erős az étvágyuk, szeretik az ételek. Célorientáltak, amit akarnak, azt megszerzik. Tiszteletet parancsolóak, büszkék arra, amit tesznek. Jó vezetők, bátrak, békés természetűek és ambíciózusak.

Az elméjük nem túl stabil, változékonyak. Olykor türelmetlenek, a kihívásokat túlzottan reagálják le. Túl magas célokat jelölnek ki, vagy túl nagy elvárásokat támasztanak. Harcos természetűek, torkosak, a vágyaik által fűtött személyiségek. A folyamatos aktivitással az egészségüket teszik próbára.

Foglalkozások, munkaterületek
Lelkipásztorok, tanácsadók, zenészek, táncosok,
énekesek, modellezők, divattervezők, katonai karrierek, feltalálók, felfedezők, állami vezetők, tűzoltóság és rendőrség személyzete, mészárosok és szabók, fegyvergyártók, ácsok, építészmérnökök, metafizikusok és csillagászok.

Férfiak
A Krittika Hold Nakshatra férfi szülöttei hosszú ideig nem tudnak egyetlen célt elérni, mert hamar beleunnak a monotonitásba.
Előrelátás nélkül térnek át más területekre. Jók a tanácsadásban és azokban a dolgokban, amiket szeretnek. A szabadság nagyon fontos a számukra, és készen állnak arra, hogy lemondjanak minden olyan kapcsolatról, amely megzavarja az egót. Nagyon büszkék. Szeretik belevonni magukat a szociális munkaterületekre, de ritkán sikeresek bennük, mert nem hozzák meg a helyes döntéseket.

Nők
Bár a hölgyek nem teljesen mentesek a szerelemtől, de nem szeretnek másokra nyomást gyakorolni.
Ezért számukra traumát okoz az, ha valaki irányítani akarja őket. A vitákban kissé arrogánsan fejezik ki magukat. A családi életet nem képesek élvezni akkor, ha a férj nem működik együtt vagy távol van. A szomszédaikkal és a rokonaikkal nem tudnak szívélyes kapcsolatot fenntartani. A legtöbb szülött életveszélyes életet él.

Akiknek a Holdjuk a Krittikában tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyesta, Mula, Dhanishta, Shatabhishak.

Rohini - A piros

Szimbólum: bivaly, harci szekér

Állat szimbólum: hím kígyó

Istenség: Brahma, az Univerzum alkotója

Kedves megjelenésük van, karizmatikus, jó kommunikációs képessége van, jó megfigyelő. Vonzó, nagy belső erővel. Másokra is hatással van. A közéletben szerepet vállal. Jóindulatú, igazságos, fontos számára az erkölcs. Kiegyensúlyozott az elméje. Célok mentén halad, jól képzett, a család felé elkötelezett. Felelősségérzete van, szívesen segít másoknak. Egészséges, nem irigy.

Engedékeny, kihasználásra, manipulációra, csalásra hajlamos. Kritikus másokkal szemben, fontos számára az ideológia. Túlságosan érzékeny és befolyásolható. Függő típus, határozatlan.

Foglalkozások, munkaterületek
Politika, hatósági pozíciók, mezőgazdaság
, ingatlan, étterem és szállodai üzlet, divattervezők, modellek és zenészek.

Férfiak
Rohini Hold Nakshatrájú férfiak nagyon makacsok és nem szeretnek változtatni a döntéseiken.
Soha nem fogadnak el másoktól tanácsokat vagy ötleteket. Másokban könnyen meglátják a hibákat. Soha nincsenek fix céljaik. A szeretteikért bármit, akár mindent feláldoznak. Lenyűgözik őket a saját munkájuk, az ellenségeiket soha nem hagyják békében. Nem terveznek előre, ezért az életük hullámhegyekből és völgyekből áll.

Nők
A nők jól öltözöttek és jól viselkednek.
Hirtelen természetük miatt vonzzák a bajt. Ha felbujtják őket, erőszakosak lehetnek. Általában jó házaséletet élnek. A harmónia érdekében fel kell hagyniuk a makacssággal. Ha megkérdőjelezik a férjüket, a házasságuk kudarcba fulladhat.

Akiknek a Holdjuk a Rohiniban tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra és Uttarabhadra.

Mrigashira - A szarvasfej

Szimbólum: Szarvas feje

Állat szimbólum: nőstény kígyó (érzési, csábító természet)

Istenség: Soma, a Holdisten

Spirituális intelligencia és keresés jellemzi. Az elsődleges motiváció a spirituális szabadság. Nincs szilárd, rögzített nézőpont, képes, de ugyanakkor félénk, jó beszéd, aktivitás.

Erős egyéniség, magas intelligencia, természetes vezető.
Cselekvés-orientált, szellemes, kíváncsi természet, keresi az új tudást. Befogadó és érzékeny. Szereti a szép ruhákat, kiegészítőket. Sok örömet talál az életben. Számos területe kreatív, szereti az éneklést, írást, a beszédet. Élvezi a vitákat, lelkes, fiatalos, okos. Gyorsan tanul. A hangsúly inkább a mentális területeken van, mint a fizikain. Barátságos, szórakoztató, nagyon sok a barátja. Keményen dolgozik, gazdag.

Impulzív és ingerlékeny, igényli a figyelmet, több partnerkapcsolata is lehet egy időben. Nem tud elköteleződni, állandóan az izgalmakat keresi, ami kiégéshez vezet. Szétszórt, kritikus, harapós a beszélgetésekben. Kiegyensúlyozatlan, érzékeny a kritikára.

Foglalkozások, munkaterületek
Írók, költők, asztrológusok, misztikusok, kutatók, tanárok,
mérnökök, színjátszás, zene, ingatlan, értékesítés, utazási irodák, textíliák és ruházati cikkek, erdészek, állatorvosok.

Férfiak
Mindenre gyanakszik maga körül. Másokkal őszinte és ugyanezt várja el ő is.
Az üzleti partnerség nem megfelelő forma a számára, mert hajlamos a csalásra. A körülötte élők iránti ragaszkodása a vagyona elvesztésével is járhat. Kívülről nagyon bátornak tűnik, de valójában gyenge. Soha nem követi azokat a tanácsokat, melyeket másoknak ad.

Nők
A nők nagyon intelligensek, szeretik a szociális feladatokat.
Hamar elköteleződnek és, gyakran önzők. A férj felé erős az elköteleződés, szeretik a jó ételeket, a kényelmes életet. A legtöbbjük gazdag, sok ruhával és kiegészítővel. A férfiasnak tartott munkák érdeklik őket. A férjüket mindig kontroll alatt tartják.

Akiknek a Holdjuk a Mrigashira csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini; Punarvasu, Pushya, Hasta, Swati, Anuradha, Shravana, Revati.

Ardra - Nyirkos

Szimbólum: Emberi fej

Állat szimbólum: Nőstény kutya

Istenség: Rudra, a vihar és a pusztítás istene

Az elme vagy a gondolkodási képesség változása – mély érzések, szenvedélyes gondolkodás – a vágy által motivált.

Kíváncsi elme, tudásra éhség, gyorsan cselekvő, jó a memóriája.
A fizikai munkát részesíti előnyben, vagy a testet érintő munkát. Az állam és egyéb hatóságok általi támogatást élvezi. Nagyszerű kommunikátor, igazságos. Olyan transzformációs pont van az életében, ahol elengedheti a rossz tulajdonságait. Együtt érző azokhoz, akik fájdalmat élnek meg.

Arrogáns, esetleg erőszakkal élhet vissza. Sóvárog az anyagi dolgok iránt. Hálátlan, rosszindulatú, antiszociális, gyakran okoz fájdalmat másoknak. Tisztességtelen, makacs, pénzügyeit rosszul tervezi. Fájdalmat, gyötrelmet okoz másoknak. Szeret panaszkodni.

Foglalkozások, munkaterületek
Írók, tanárok, hospice és szociális szolgáltatások, értékesítés, politika, humanitárius projektek, atléta, hentes, drogkereskedő, kemoterapeuta, olyan munkaterületek, amik olyan halott dolgokkal foglalkoznak, mint a gyorsételek, a konzervek, a fagyasztott ételek.

Férfi
Vidám hangulat van körülötte. Nagyszerű pszichológus lehet, intuícióval megáldva. Szívélyes és barátságos a kapcsolataiban. Hálás azoknak, akik segítenek neki. Változó természet. Bár képes bármit megtanulni, mégsem a tanultak fogják a boldogulást és a hírnevet hozni a számára. Nehéz számára egy feladatnál kitartani. Néhány szülött szociális munkát végez.


Jól viselkedik, nagyon békés. Kivételes intelligenciája van, nagyon segítőkész. A személyiségének egy lefelé mutató része könnyen megtalálja a hibát másokban. Kiváló pozíciót szerezhet magának az oktatás és a tudományok területén. Jó tanácsadó lesz. A férjétől vagy a gyerekeitől nem élvez túl sok szeretetet vagy figyelmet. Válás előfrodulhat az életében.

Akiknek a Holdjuk az Ardra csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ardra, Rohini, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra és Uttarabhadra.
vati.

Punarvasu - A jó visszatérése

Szimbólum: Íj és nyilas

Állat szimbólum: Nőstény macska (érzékenység, függetlenség)

Istenség: Aditi, a Föld istennője, aki arra törekszik, hogy egészséges magvakból gyümölcsök teremjenek

Intellektuális és spirituális bölcsesség, anyagi jólét, jó természet, csendesség, türelmesség, hűség, kényelem.

Gondoskodó, szerető, ápoló, elégedett, barátságos, jó természetű, az egyszerű életet szereti.
A pillanatban él. Nagylelkű, szereti a dolgait másokkal megosztani. Érdeklődik a spirituális írások és filozófiák iránt, a vallások iránt. Jó lehetőségei vannak kommunikációs területeken. Jó írók, inspirál másokat. Gazdag képzelettel áldott. Az én tisztításával spirituálisan fejlődik. Könnyen kapcsolódik másokhoz, projektjei sikeresek.

A szellemiségre való folyamatos összpontosítás miatt az anyagi világra kevésbé figyel. Az előretekintés hiánya miatt komplikációkba ütközik, beleértve a gyakori mozgást, az instabil kapcsolatokat és a számtalan munkahelyet, karrierterületet. Megbízhatatlan természet, határozatlan. Gyakran beteg. Kritikus természet, gyakran unatkozik.

Foglalkozások, munkaterületek
Művészek, írók, kiadók, lelki tanárok, misztikusok, filozófusok, újítók, pszichológusok, guruk, kézművesek és kereskedők, építészek, mérnökök, tudósok, építők, karbantartók.

Férfi
A férfiak nagyon vallásosak és istenfélő emberek. Bár a korai években jól viselkednek, a későbbiekben ez változhat. Az embereknek óvatosnak kell lenniük, miközben foglalkoznak velük. Ők egyszerű emberek, akik soha nem hajlandóak erkölcstelen módon élni, vagy másokat zaklatni. A partnerük soha nem fog megfelelni a számukra. Bár nem gazdagok, befolyással vannak a társadalomra.


A nők alapvetően nyugodtak, de sokat vitatkoznak. A szomszédokkal és a rokonokkal gyakran kerül összetűzésbe. Szeretik a képzőművészetet, a legtöbben a tehetségükből élnek. Az egészségükre nem figyelnek, ezért az egészségi állapotuk nem túl jó. Ragaszkodnak a jóképű férfiakhoz.

Akiknek a Holdjuk a Punarvasu csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu, Pushya, Hasta, Swati, Anuradha, Shravan.

Pushya - Táplálék biztosítása

Szimbólum: Tehén, virág, kör, nyíl

Állat szimbólum: Kos

Istenség: Brihaspati, a Jupiter bolygó, a szentbeszéd és az imádság ura

Szenvedélyek kontrollálása, kedvelt személyiség, tanult különféle témákban, gazdag, szeretetreméltó, jótékonyság.

Keményen dolgozik, kreatív, fájdalomtűrő, intelligens, tanult, kedvelik az emberek, spirituális, bölcs, segítőkész, jó tanácsadó és közalkalmazott, független típus.
Az oktatás és a humanitárius területek érdeklik. Filantróp. Eléri, hogy az emberek azt akarják, amit szeretne. Ért a társadalmi folyamatokhoz. Szenvedélyes és védekező is egyben azokban a dolgokban, melyekben erős a hite.

Makacs, önző, arrogáns, túl sokat beszél, dogmatikus, fundamentalista, túlérzékeny, hajlamos kételkedni a saját értékeiben annak függvényében, hogy mások mit mondanak róla. Odaadása áldozattá válásba fordulhat. Általában nem a megfelelő embereknek hisz, így gyakran becsapják. A bizonytalanság gátolja a növekedésüket.

Foglalkozások, munkaterületek
Kormányzat, politikus, geológus, vízbiológus, katonai rendőrség, zenész, művész, miniszter, ügyvezető, élelmiszerkereskedők, papok.

Férfi
Nagyon nehezen hozza meg a döntéseit. Gyakran álszent, ha jól viselkedik, azt önző okok miatt teszi. Boldog amikor dicsérik és magába roskad amikor bírálják. Általában a rossz társaságot választja, a szabadságot keresi az életben. Szereti a jó ruhákat. A képességeit nem veszi figyelembe amikor elvállal egy munkát, így később a hibák sok szenvedést okoznak a számára.


A legtöbb Pushya szülött élete soha nem lesz békés. Engedelmeskedik az idősebbeknek, általában az elnyomással szembesül az életben. Az életet elegánsan éli. Megbízható pozíciókat tölt be az életben. Általában mezőgazdaságból vagy ingatlanból él. Erényes, a férje mégis kételkedik benne. Általában félénk, nem képes kifejezni az érzéseit.

Akiknek a Holdjuk a Pushya csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu, Pushya, Hasta, Swati, Anuradha, Shravan és Revati.

Ashlesha - A körbenövő, ölelés

Szimbólum: Tekeredett kígyó, kör vagy kerék

Állat szimbólum: Hímnemű macska

Istenség: Ahi, a bölcsesség kígyója

Filozófus természet, intelligens, sokoldalú, okos, független, különféle munkái vannak. Szórakoztató, tanult ember vezetői képességekkel. Ha motivált, sokat ér el, jó bevételei vannak. Nagy energiát fektet be azokba a dolgokba, amik érdeklik őt. Misztikus, a spirituális munka hasznát élvezi.

Mentálisan instabil, aggodalmaskodó, depresszív természet. Nemtörődöm természet. Népszerűtlen, szociális készségekkel nem rendelkezik. Birtokló típus, szétszórt, meggondolatlan, temperamentumos, hálátlan.

Foglalkozások, munkaterületek
Politikus, ügyvéd, író, tanár, asztrológus, misztikus, kígyóbűvülő, állatkert, állattartó, prostitúció, kémiai mérnökök, gyógyszerészek, drogosok, zoológusok, rablók, mohó politikusok és üzletemberek.

Férfi
Soha nem éreznek hálát azok iránt, akik segítenek neki. Kívülről szimpatikus, de valójában nem foglalkoztatja őt mások szenvedése. Gyakran képmutató, úgy beszél, hogy vonzzon másokat. Intelligens, cégek vezető pozíciójában jól teljesít. Senkiben nem bízik meg vakon. Mindig olyan emberek társaságát keresi, akik között vezető lehet és ezekért az emberekért feláldoz mindent. Gyakran hibáztat másokat.


A nők nagyon lekorlátozzák magukat, nem túl gondoskodóak. A legtöbbjük nagyon félénk és erős erkölcsi szabályok szerint él. Ismertek a barátaik és a rokonaik körében. A beszéden keresztül nyerik meg maguknak az embereket. Nagyon hatékony munkavállalók.

Akiknek a Holdjuk az Ashlesha csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta és Shatabhishak.

Magha - Bőséges

Szimbólum: Királyi trónterem

Állat szimbólum: Hímnemű patkány

Istenség: Pitris, az emberiség atyjának őrző angyalai, akik szükség esetén védelmet nyújt

Fontos munka iránti elkötelezettség, sok szolgája van, hajlamos az istenek és az ősök imádatára

Tiszta, intelligens, sok csodálója van. Pozitív, konzervatív, kiegyensúlyozott, tisztel másokat. Kedves, szívesen segít másoknak. Szereti az életet és a szórakozást. Megbízható, szívesen tartja tiszteletben a hagyományokat, kedveli a szertartásokat. Követi az utasítás láncolatát. Szereti ha szolgálják és ha figyelmet kap.

Forró fejű, nehéz természetű, féltékeny típus. Erős ellenszenvet érez azokkal szemben, akik nem kedvelik, illetve akik nem érik el a céljaikat. Hízelgésre hajlamos. Kegyetlen azokkal szemben, akik nem mutatnak iránta tiszteletet. Rasszista hajlamú, az érzelmek problémát jelentenek a számára.

Foglalkozások, munkaterületek
Politikus, ügyvéd, cégvezető, színész, zenész, régész, történész, bíró, születési nyilvántartók tisztviselői, önálló vállalkozók, vezetők.

Férfiak
Vállalkozó szelleműek. Tisztelik az időseket és szívesen áldoznak Istennek. Halkan beszélnek, de zajos életet élnek. Az oktatásban tisztelik és elismerik őket. Szeretik a kulturális foglalatosságokat és szívesen népszerűsítik is őket. Nem szívesen bántanak másokat, ezért sok a rejtett ellenségük. Az igazságtól való eltérést egyáltalán nem tolerálják és sokszor hibáznak. A saját elégedettségük érdekében sokat segítenek másoknak.

Nők
A nők bármikor készek a vitára, ugyanakkor jótékonyak és istenfélők. Szeretik a kényelmet és a luxust. Gyakran letérnek a saját útjukról, hogy segítsenek másoknak szükség esetén. Gyakran generálnak konfliktust a férjük és a férj rokonai között. A gyermekeik általában jók.

Akiknek a Holdjuk a Magha csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta and Shatabhishak.
tabhishak.

Poorva Phalguni - Egykori vörös, fügefa

Szimbólum: Függőágy, pihenés, helyreállítás, az ágy első két lába

Állat szimbólum: Hímnemű patkány

Istenség: Bhagya, A szerencse és a jólét istene

Édes beszéd, nagylelkűség, vándorlás, a kormányzat szolgálata.

Kreatív, intelligens, aktív, bájos, őszinte, vezetői képességek, gondtalan, a testre fókuszál, a gyógyítás fizikai megközelítése, nyílt gondolkodás, édes beszéd, nagylelkű, hűség és figyelem, hűségesek a feladatokhoz és és azokhoz akik hisznek bennük. Misztikus természet , szóvivő, arisztokrata, kifinomult, tehetséges a képzőművészetben, fiatalos, jó a kapcsolatokban.

Hiúság, a kényszerítő, impulzív elme, mogorva, nárcisztikus, gondatlan, arra koncentrál, hogy megkapja amit akar. Gondatlanul költöznek – adósság, addiktív személyiség, gyűlöletet érez, kellemetlen, depressziós, ha nem kapja meg amit akar. A tervezés és a motiváció hiánya.

Foglalkozások, munkaterületek
Színészek, zenészek, modellek, üzleti vezetők, kiskereskedelem, rádió, televízió, fotózás, kozmetika, ékszer, esküvői tervezők, kormányzati szolgálat, politikusok, tanárok, professzorok, szex és párkapcsolati terapeuták. Klasszikus zene. A házassággal kapcsolatos foglalkozások.

Férfiak
A férfiak szeretik a szabadságot. Többségük jól teljesít az életben. Az elméjük gyakran zavarodott. Megértően fordulnak mások problémái felé és önként segítenek nekik. Kedvelik az utazást, hízelgően és halkan beszélnek. Nem tűrik, hogy mások uralkodjanak felettük. Szeretik az őszinteséget és az erkölcsöt. Nem szeretnek másokat kihasználni. Kedvelik a jó pozíciókat és a pénz feletti hatalmat. Gyakran váltogatják a munkahelyüket.

Nők
A nők nagyon udvariasak, jámborak és jól viselkednek. Kedvelik a művészetet, a jótékonyságot és a vallással kapcsolatos tevékenységeket. Az az érzésük, hogy senki nem áll felettük. Ezt érdemes felülvizsgálni annak érdekében, hogy sikeresek legyenek az életben. Szerető családjuk van, a család számukra szolgálat. A büszkeségük és az arroganciájuk gyakran rátelepednek a kapcsolataikra.

Akiknek a Holdjuk a Magha csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra és Uttarabhadra.

Uttara Phalguni - Későbbi piros vagy fügefa

Szimbólum: Ágy, vagy egy kiságy két hátsó lába

Állat szimbólum: Bika

Istenség: Aryaman, a vezetés, a becsület, a nemesség és a társadalom szabályozója

A hangsúly mások gyógyításán van. Tanítással keresik a pénzt, mindenki kedveli őket. Komfortos életet él, luxus színvonalon.

Népszerű, keményen dolgozik, ambíciózus. Jó a kommunikációs készsége. Sikeres, barátságos, megbízható, koncentrált, vidám az alaptermészete. Szereti a kényelmet és a luxust. Anyagi vágyai teljesülnek, az életet élvezi. Liberális, mégis határozott elveket vall. Kiegyensúlyozott vezető, társadalmilag hozzáértő. Általában szerencsés. Nagylelkű, kedves, könyörületes, barátságos, kitartó. Lelkileg és mentálisan is fejlődik.

Kusza természet, gyakran esik túlzásokba. Egoisztikus, nyugtalan, mások érzelmei mulattatják. Kegyetlen, hiú, arrogáns, túl sokat vesz el magának az élettől. Makacs, kritikus, a boldog mosolya alatt gyakran szomorúság, vagy düh húzódik. Nem hisz a saját erejében.

Foglalkozások, munkaterületek
Szociális munkás, emberbarát, írók, szereplők, média személyiségek, művészetek, állami egészségügyi dolgozók, asztrológusok, csillagászok, matematikusok, üzleti gondolkodású emberek, értékesítés.

Férfiak
Az Uttar Phalguni Nakshatra férfi szülöttei boldog életet élnek. Az élet több területén szerencsések. Nagyon kedvesek és őszinték. A szociális munkájukat elismerik. Kevésbé toleránsak és könnyedén válnak bosszússá. A közéletben jól működnek, másokat nem szeretnek becsapni. Szívességeket tesznek, melyekért szép jutalékokat is kapnak.

Nők
A hölgyek egyszerűek és nyugodtak. Örömteliek. Nem szeretik az ellenségeskedést. Nagyon jó háztartásbeliek. Boldog életet élnek a gyerekeikkel és a férjükkel. A legtöbb hölgy férje általában gazdag. A kérkedésre való hajlandóságukat érdemes megfékezniük, mert másokban irigységet váltanak ki.

Akiknek a Holdjuk a Poorva Phalguni csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra ésUttarabhadra.

Hasta - A kéz

Szimbólum: Nyitott kéz, áldás az emberiségnek

Állat szimbólum: Nőstény bivaly

Istenség: Savitar, aki kreativitást ad és energiát alakít át

Tiszta gondolatok és tettek, önuralom, aktív szokások, tele energiával.

Kreatív, kellemes, humoros, művészi, bájos, gyakorlatias, vonzó, élete késői szakaszában gazdagság, sok kapcsolat, nagylelkű, független, intelligens, meggyőző, szívélyes. Súlyos szavaikkal szeretnék elkerülni a kitörni készülő haragot. Motivált, a nyereségre fókuszál. A saját érdekeit megvédi, jól kommunikálja őket. Jól felfogja a társadalmi rituálék, az etikett értékét. A lehetőségeket jól ki tudja használni új területeken vagy idegen országokban. Ügyes, határozott és könnyedén változik.

Kedveli a versenyt és a konfliktust, nyugtalan – spirituális élményekre vágyik. Változékony, önző, érzelmileg instabil. Szüksége van az önkontrollra. Gépiesen viselkedik azokkal szemben, akik nem biztosítanak számára előnyöket. Kábítószerrel való visszaélés előfordulhat. Kontrollra van szüksége ahhoz, hogy az alkohollal vagy az étkezéssel megbirkózzon. Stresszhatás alatt nagyon kritikus. Egészségügyi problémák jelentkeznek.

Foglalkozások, munkaterületek
Képzőművészek, művészek, kézművesek, tudósok, tanárok, írók, értékesítési- és kommunikációs területek, pr, kórházi- és önkéntes munkák, gyógyítók, turizmus, konferencia szervezők, asztrológusok, tanácsadók.

Férfi
Nyugodt természete csodálatra méltó. Vonzó egyéniségek, akik ragyognak a nyilvánosság előtt. Nem szeretnek becsapni másokat és akkor is segítő kezet nyújtanak, ha mások ezt nem kérik tőlük. A legtöbb esetben viszont kritizálják őket. Az életük hullámvölgyekkel van tele. Nem kedvelik a flancos életet. A legtöbbször félreértik őket, akár a munkájukat is elveszítik és nem kapják meg a kellő elismerést.


A szemük rendkívül szép, arányos és nagyon szép testük van. Többnyire félénkek. Tisztelik az időseket és a feljebbvalóikat a munkahelyükön, mégsem szeretik, ha irányítják őket. Őszinték és egyértelműen megfogalmazzák a mondanivalójukat anélkül, hogy a következményekkel számolnának. A legtöbb nő férje vagy szülei vagyonos, így sokan egyáltalán nem is vállalnak munkát. Élvezik a házaséletet.

Akiknek a Holdjuk a Hasta csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu Pushya, Hasta, Swati, Anuradha és Revati.

Chitra - Brilliáns

Szimbólum: Fénylő ékszer vagy gyöngy, mely a bennünk lévő szellemet tükrözi, ragyogó fény

Állat szimbólum: Nőstény tigris

Istenség: Tevhtar vagy Vishvakarma - Az Univerzum égi építésze

Vonzó, társaságkedvelő, intelligens és természetes vezető.

Vonzó, művészi, nagyszerű szerető, független, olyan vezető, aki hatással van az életre. Társaságkedvelő, nagylelkű, elegáns, méltóságteljes, józan, jó az üzletii érzéke. Boldog, jól öltözött és jól ápolt, olvasott, kedveli a filozófiát. A születési helyétől távol él, vagy külföldön. jóval a születési helyén vagy külföldön kívül, praktikus. A művészet fizikai megjelenése felé hajlik inkább, mint a szobrászat,  a fizikai művészi megjelenések felé hajlik, mint a szobrászat, nyomtatott dolgok, dizájn.

Önelégült, könnyen unatkozik, énközpontú. Izgalmas, de felületes társakat vonz. Kritikus, türelmetlen ahhoz, hogy megismerje mások nézőponját. Korrupt.

Foglalkozások, munkaterületek
Belsőépítészet, építészek, ékszerészek, ügyvédek, bírák, papok, vallási emberek, kiadvány készítők, rádió, TV, film, fegyveres erők, nyomozók, festők, fényképészek, dizájnerek, zenészek, írók, gyógynövényekkel foglalkozók.

Férfiak
Rendkívül intelligensek és békeszeretők. Az önző céljaik eléréséhez bármeddig képesek elmenni. Meg van a kellő intuíciójuk ahhoz, hogy másoknak jó tanácsokat adjanak. Jók az asztrológiában. Nem zavartatják magukat mások miatt, ugyanakkor mások felé nem viselkednek önző módon. Gyakran elkövetik azt a hibát, hogy durván viselkednek. A hátrányos helyzetűekkel szemben nagyon kedvesek. Nagyon sok ellenség van körülöttük.

Nők
A nők nagyon vonzóak. Szeretik a szabadságot. Az olykor tiszteletlen viselkedésük miatt gyakran kerülnek bajba. Általában arra büszkék, ami nincs is, és többnyire lusták. Kevés barátjuk van. A többségüknek nem születik gyermeke, vagy a család nem harmonikus.

Akiknek a Holdjuk a Chitra csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta és Shatabhishak.

Swati - Kard

Szimbólum: Korall - erős intuitív és pszichikus tulajdonságok, lengedező fiatal hajtás a szélben

Állat szimbólum: Bivaly

Istenség: Vayu - A szél, a levegő, a lélegzet, a prana félistene

Gyengéd, erkölcsös, ügyes a kereskedelemben. Humanitárius, igazi kereső, szelíd  és igazságos. Törődik másokkal. Cselekvés előtt gondolkodik, pontos. A dolgokat képes a legalapvetőbb összetevőkre bontani. Barátságos, fegyelmezett, pozitív kisugárzású. Keresi a harmóniát. Kedveli a vallásos, vagy integrált embereket. A tudomány és a filozófia érdekli. Független, szeret utazni.

Nem érzékelik a korlátaikat, még akkor sem, ha pénz-, státusz- vagy elismerés-veszteség éri őket. Sokat költenek, gyakran keverednek adósságba. Elégedetlen, nyugtalan, kritikus, keveset foglalkozik a családdal. Félénk, gyakran elkülönül. A szenvedélyét elrejti. Abszurd kreatív gondolkodás jellemzi. Ki van szolgáltatva másoknak.

Foglalkozások, munkaterületek
Üzleti érzék, értékesítés, jóga, tanárok, papok, ügyvédek, közlekedés, utazás, drog- és alkoholkereskedők, független üzletemberek, aszkéták.

Férfiak
Kedvelik a békét, de ragaszkodnak a szabadságukhoz. Más emberek tulajdona nem érdekli őket, de a sajátját nem hajlandók feláldozni. Nem tűrik a kritikát és ha elveszítik a fejüket, senki nem állítja meg őket. A legjobb barát vagy a legrosszabb ellenség lehet. 25 éves korukig pénzügyi problémákkal küzdenek (még akkor is, ha gazdag családba születnek) és 30 éves koruk után képesek arra, hogy érvényesüljenek a szakmájukban.

Nők
A nők nagyon lassan sétálnak. Nagyon szimpatikusak, gondoskodóak, szerények. Kedvelik a magasabb pozíciókat a családban. Könnyen barátkoznak. Az ellenségeik felett gyakran győzedelmeskednek. Nagyon híresek lesznek a szakmájukban. Sokat utaznak. A gyenge anatómiájuk miatt sokat küzdenek betegségekkel.

Akiknek a Holdjuk a Swati csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu Pushya, Hasta, Swati, Anuradha és Revati.

Vishaka - Belépés a mennybe

Szimbólum: Nagy fa, kiterjedt ágrendszerrel ami védelmet nyújt mások számára, díszes kapu

Állat szimbólum: Hím tigris

Istenség: Indra, a transzformáció istene és Agni, a tűz istene

Energia, erő, derűs megjelenés, világos beszéd, képzett a pénzteremtésben

A legmagasabbrendű intelligencia, derűs megjelenés, vonzó, okos, kedveli az intelligens és sprirituális embereket. Vállalkozó szellemű, elégedett magával, határozott, humanitárius, hajlik a politika felé, nagyon könnyednek tűnik, ugyanakkor hatalmas erő rejlik benne. Kítűnő kommunikációs képességgel rendelkezik. Meggyőző, jó vezető, igazságos. A házasság előnyeit képes kihasználni. Sokat utazik. Tehetséges a matematikásban, bátor.

Túl beszédes, negatív, az emberek között képes feszültséget generálni. Sóvárog mások sikerei után. Elszigeteltnek érzi magát. Kritikus. Manipulálásra hajlamos. Nem nyitott mások tanácsaira, nem könnyű kedvelni őt. Könnyen megvesztegethető. Féltékeny, frusztrált típus, nyugtalan.

Foglalkozások, munkaterületek
Kutatók, tudósok, katonai vezetők, írók, oktatók, politikusok, ügyvédek, nagykövetek, diktátorok, vezető, hódítók.

Férfiak
Nagyon energikusak. Két szemük az Istené és az igazságé annak ellenére, hogy a babonák és a hagyományok ellen vannak. Kedvelik a modernizmust. Nem szolgálnak másokat és nem is sértegetnek másokat. Néhány férfi szentté is válhat, de ezért a célért soha nem hagyják el a családjukat. Jól beszélnek és vonzzák a tömegeket.

Nők
A nők nagyon vonzóak és a szépségük miatt sokszor bajba is keverednek. Kellemes beszédük van. Kiváló háziasszonyok és jól teljesítenek a munkahelyen is. Soha nem arrogánsak és nem kedvelik a hivalkodást sem. Az őt körülvevő többi nő miatt a féltékenység áldozatává válik. Mindig folytat valamilyen vallási tevékenységet, gyakran látogatja a templomokat is.

Akiknek a Holdjuk a Vishaka csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta és Shatabhishak.

Anuradha - Villanás, szikra, siker

Szimbólum: Lótusz virág - kitartás és képesség a kivirágzásra az élet közepének nehézségei ellenére; sor, barázda

Állat szimbólum: Nőstény szarvas vagy nyúl

Istenség: Mira, a barátság és a partnerség istene, aki elősegíti az emberiség együttműködését

Gazdag, külföldön él, képtelen kibírni az éhséget, egyik helyről a másikra költözik

Bölcs, lelkes, szórakoztató, vonzó, életerős, kedvelt személyiség. Spirituális kereső, érdeklődik az ősi tudás iránt. Keményen dolgozik, érdekli az asztrológia, bátor, élvezi az utazást. Egészséges, sok embert alkalmaz, élvezi a társadalmi életet. Hasznára válik, ha elhagyja a születési helyét. Képes fenntartani a barátságokat, képes az együttműködésre, a szövetségre, a vezetésre.

Bűntudata van, elzártan él, visszatart másokat. Nem tud megbirkózni az éhséggel vagy a szomjúsággal. Lázadó. Rossz tanácsokat kap és ő viseli a következményeket is. Féltékeny és ellenőriz másokat. Nincs tudatában a másokra gyakorolt hatására, ami problémákhoz vezet. Túl erősen próbálkozik a spirituális fejlődés tekintetében.

Foglalkozások, munkaterületek
Üzleti menedzser, szervező, utazási ipar, konferencia szervezők, fogorvosok, vízvezeték-szerelők, ügyvédek, színészek, zenészek, bányamérnökök

Férfi
Fényes és gyönyörű szemei vannak. Különleges adottsága van arra, hogy a nehéz helyzeteket szervezetten kezelje. Legtöbbször frusztráltnak tűnik, nem békés természetű. Az apró problémák is nagyon zavarják. Gyakran árasztják el kétségek, mielőtt elérné a célját. Általában kivárja a lehetőséget, hogy bosszút álljon azokon, akik elárulták. Szereti a függetlenséget, mégis sokszor érzi magát tehetetlennek. A legkeményebb problémák mellett is optimista marad.


Ártatlan a megjelenése, az arca és a karcsú dereka bárki számára vonzó. Soha nem tűnik arrogánsnak. Tiszta szívű, szereti az egyszerű, nem hivalkodó életet. Önzetlen, barátságos, sok barátja is van. A politikában és a szociális területeken szinte ragyog. Az időseket nagy tiszteletben tartja.

Akiknek a Holdjuk az Anuradha csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu Pushya, Hasta, Swati, Anuradha és Revati.

Jyeshta - Nővér, középső ujj, vagy a szent Gangesz folyó, a legidősebb

Szimbólum: Fülbevaló, körkörös védő talizmán

Állat szimbólum: Hím szarvas vagy nyúl

Istenség: Indra, az istenek királya

A családban a legsikeresebb. Barátságos, erős támogatói hálózatot épít fel maga körül. Nagylelkű, önálló, eléri gazdagságot. A család hajtóereje, szenvedélyes típus. Hírnevet szerez. Szeret irányítani. Erényes, elégedett, tehetséges a zenében, kreatív. Érdeklődik az okkultizmus iránt. Bármit képes elérni, amit a fejébe vesz.

Dühös típus, családi problémákkal küzd. Túl intenzív mások számára. Önző, a szándékait és az érzelmeit gyakran elrejti. A békés viselkedése elfedi a türelmetlenségét, olykor az erkölcstelenségét. Másokat önmagától tesz függővé. A betegségeit túldramatizálja, ezzel vívja ki a környezete figyelmét. Többször vált munkahelyet és sok probléma is felmerül az életében. Képmutató és titokzatos.

Foglalkozások, munkaterületek
Önálló vállalkozó, menedzsment, katonai vezetők, zenészek, táncosok, modellezés, detektívek, mérnökök, értelmiségiek, filozófusok, sámán.

Férfiak
Tiszták és józanok, bár a tulajdonságaik gyakran észrevétlenek maradnak. A kisebb problémákat sem tudják tolerálni. A titoktartásra képtelenek. A hirtelen természetük az ellenségük, ami sok problémát okoz az életükben. Azokat az embereket bántja a legjobban, akik törődnek vele. Nem sok támogatást kapnak a kapcsolataikból.

Nők
A nők nagyon intelligensek, és kíváncsiak arra, hogy mások mit gondolnak róluk. Nagyon jó a szervezőkészségük, nem uralkodnak mások felett. Átlagosak az oktatásban, de a sportban nagyon jók. A férjük eredményeivel tökéletesen elégedettek, önálló karierre nem tartanak igényt. A legtöbb nő valamilyen rossz egészségügyi állapotban van.

Akiknek a Holdjuk a Jyeshta csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta and Shatbhij.

Moola - A gyökér

Szimbólum: Egy köteg gyökér vagy az oroszlán farka

Állat szimbólum: Hím kutya

Istenség: Nirriti, a puszítás istennője, aki a halottak királyságában él, a megsemmisülés istennője

Büszke, helyes, sikeresen győz meg vagy manipulál másokat. Politikus, gondoskodó, okos, kényelmes életet él. Szerencsés, az élete sikerre van ítélve. Jó kommunikációs képességgel van megáldva, spirituális tanító. Nagylelkű. Külföldi országokban szerencsés. Szeret jól élni. Felfedező természet.

Bizonytalan, mások sem bíznak benne. Túlságosan célorientált, másokkal nem törődik. Arrogáns, önpusztító, szeszélyes. Sok afférja van, a házasság sem működik az életében. Az unalmat nehezen viseli. Megbízhatatlan a kapcsolataiban. Kihasznál másokat azért, hogy elérje amit akar.

Foglalkozások, munkaterületek
Szónokok, írók, filozófusok, spirituális tanítók, ügyvédek, politikusok, orvosok, gyógyszerészek, üzlet és értékesítés, gyógyítók, virágárusok, miniszterek, tisztek, nyomozók, kutatók, szerzők, politikusok.

Férfiak
A férfiak szeretik a békét és kedvesen beszélnek. Mindig az intuíciójukra hallgatnak. Képesek túljutni az életükben felmerülő nehézségeken, és tartós erőfeszítésekkel elérik a céljaikat. Másoknak nagyon jó tanácsokat adnak, de a saját életükben nem alkalmazzák ezeket. Sokoldalúak, gyakran váltanak munkahelyet. Erősen hisznek Istenben és úgy tartják, hogy minden csakis Isten áldásával történik itt a Földön. A legtöbb szülött a szülőhelyétől távol tud csak érvényesülni.

Nők
A nők tiszta szívűek, ugyanakkor nagyon makacsok. Nagyon kicsi dolgokhoz is ragaszkodnak. A legtöbb nőnek nincs megfelelő házas élete. A férj halála vagy válás miatt elkülönül a férjétől. A legtöbb nő nagyon sok problémával találkozik az életében a férjén és a gyermekén keresztül.

Akiknek a Holdjuk a Moola csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta és Shatbhij.

Poorvashadha - Korai győzelem

Szimbólum: Egy szelektív kosár (amit a szemét elkülönítéséhez használnak), ágy vagy elefánt agyar

Állat szimbólum: Hím majom

Istenség: Apas, a kozmikus vizet reprezentálja, amit Istenként imád

Jó megjelenésű, művészlélek, befolyásos, kedvelt, udvarias, hűséges, intelligens, jó menedzser, de a szolgálatot részesíti előnyben. Értékes munkaerő, az egyszerű életet kedveli. Bátor és alázatos. Kedveli a jó ételeket. Élvezi a házastársi kapcsolatát, sok gyermeke születik. Keresi az igazságot, képes a változásra. 

Egoista, rugalmatlan, felsőbbrendűségi komplexusa van. Mások túl nyersnek, éretlennek tartják. Nem fogadja el mások tanácsait. Általában nagyon alacsony fizetést kap és keményen kell dolgoznia. A partnerüket elhagyja, általában akkor, amikor nem képes a változásra.

Foglalkozások, munkaterületek
Írók, tanárok, hajózás, ipar, csónakázás, politikusok, ügyvédek, utazási ipar, külkereskedők, színészek, filmipar, vízzel kapcsolatos szakmák: vitorlázás, hajózás, haditengerészet, vízellátás, nyersanyagok feldolgozói, gyártók vagy finomítók.

Férfiak
A férfiak nagyon intelligensek. Legyőzhetetlenül érvelnek. Nagyon jó tanácsokat adnak másoknak, de ők nem fogadják el őket. A döntéshozatalban nem túl jók, nem mérlegelnek. Habár sok mindent megtesznek másokért, mégis sok kritikában van részük.

Nők
A nők gyönyörűek, lenyűgöző szemeik vannak. Energetikusak, lelkesek, lenyűgözően intelligensek. Nagyon mohóak és mindent meg akarnak kapni, ami a Föld nevű bolygón elérhető. Mások érzéseitől függetlenek, őszintén kifejezik a véleményüket. Döntéseket az előnyök és a hátrányok mérlegelésével hoznak. Ígéreteiket általában nem teljesítik.

Akiknek a Holdjuk a Poorvashadha csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra and Uttarabhadra.

Uttarashadha - Késői siker

Szimbólum: Elefánt agyara, ágydeszka, ágy

Állat szimbólum: Hím mongúz (indiai menyét)

Istenség: Vishva dévák, az isteni dharma fiai

Erkölcsösek, intelligensek szórakoztatóak, jó vezetői képességekkel. Jó politikusok, jó barátok. Képesek másokhoz kapcsolódni. Idealisták. Szívesen tanulmányozzák azokat a dolgokat, amik támogatják őket. Sokat olvasnak, elsősorban önmagáért a tudásért. Utazásaikból sok hasznos szereznek. Toleránsak, fontos számukra az igazság, a korrektség. 

Többször házasodnak életük során, vagy több házasságszerű kapcsolatban élnek. Ideges típusúak, magukra veszik az emberek problémáit, stresszesek. Énközpontúak, gyakran önelégültek. Túl sokáig maradnak destruktív kapcsolatokban. Gyakran váltanak lakóhelyet. Aktív természetűek. Nem tudják befejezni amit elkezdtek.

Foglalkozások, munkaterületek
Kutatók, tudósok, katonák, vadászok, bokszolók vagy egy ügyért harcolók, kormányzati tisztviselők, szociális munkások, lovasok, orvosok.

Férfiak
A férfiak kifinomult megjelenésűek, kedvesek. Tiszta szívűek, az egyszerűséget kedvelik. Nem szeretnek kérkedni még akkor sem, ha kiemelt pozíciót foglalnak el. Istenfélők, nagy tisztelettel vannak embertársaik, különösen a hölgyek iránt. Őszinték és az őszinteségük a cselekedeteikben is megjelenik. Másoktól elvárják, hogy óvják és dicsérjék őket. Csak alapos megfontolás után hoznak döntéseket, melyeket másokkal is megbeszélnek. Általában lusták.

Nők
A nők gyakran keverednek konfliktusokba. Szeretik az egyszerű életmódot. Gyakran nem figyelnek arra, amit mondanak. Problémák vagy mások miatt nem élvezik a családi életet. Vallásosak és kedvelik a vallási rituálékat. Általában tanárok vagy banki tisztviselők. Jól képzettek.

Akiknek a Holdjuk az Uttarashadha csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra és Uttarabhadra.

Sharavan - Hallani

Szimbólum: Egy fül, három lábnyom egyenetlen sorrendben

Állat szimbólum: Nőstény majom

Istenség: Vishnu, az Univerzum őrzője

Szívélyes az üzletben, intelligens, külföldi országokban sikeres. Kiegyensúlyozott és szerény életet él. Etikus. Szívesen tanulmányozza a szentírásokat, az ősi tudás érdekli. Kedves. A munkáját szociális és humanitárius indíttatásokból végzi. Segít másoknak átalakítani az életüket. Jó a házassága, segítőkész partner. Híres, jó a kommunikációs képessége, gazdag. Kreatív és gyorsan tanul.

Adakozó természete miatt adósságokba keveredhet, elszegényedhet. Túlságosan befolyásolható. Szélsőséges nézeteket vall az etikával való szembenállásról, vagy az ellenségekről, hiperérzékeny. A féltékenység és a pletykák miatt sok ellenséget szerez.

Foglalkozások, munkaterületek
Tanárok, beszédterapeuták, nyelvészek, asztrológusok, vallásos tudósok, politikusok, üzleti tudás, geológusok, kutatók, utazás, egyetemek, klasszikus tanulmányok, újságírók, forgatóköny- és történetírók

Férfiak
A férfiak szépen beszélnek és a munkájukat is rendesen elvégzik. Nem kedvelik azokat az embereket, akik nem rendezettek és tiszták. Szívesen segítenek másokon könyörületből. Hisznek az igazságban, nagy tiszteletben tartják a tanítókat és elkötelezettek Isten iránt. Legtöbbször azok csapják be őket, akiknek segítenek. Még a legrettenetesebb bűncselekményt is képesek békésen kezelni és megbocsájtani az embereknek akkor, ha meg vannak győződve a cselekedet okairól. Az emberek gyakran keresik fel őket azért, hogy megoldja a problémáikat.

Nők
A nők nagyon vallásosak és kedvelik a zarándoklatokat is. Sok jótékonysági munkát végeznek. Bár valójában belül furfangosak, mások szimpatikusnak és nagylelkűnek látják őket. Hajlik a hivalkodás felé. Bármilyen szituációhoz könnyen alkalmazkodnak, de a férjeikhez kevésbé. Sokat beszélnek. Mindenben a tökéletességet keresik és gyakran kerülnek konfliktusba a partnereikkel.

Akiknek a Holdjuk a Sharavan csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu, Pushya, Hasta, Swati, Anuradha, Shravan és Revati.

Dhanishta - Teljes vagyon

Szimbólum: Dob

Állat szimbólum: Nőstény oroszlán

Istenség: A nyolc Vasus - az energia és a fény napistenei

Érzékeny, jókedvű, jól keres, bátor, jól él külföldi országokban, spirituális és anyagi szinten is él, liberális, könyörületes, merész, jó társasági ember. Élvezi a zenét és a táncot, jó a szervezőképessége. Ambiciózus, szereti fejleszteni magát. Kedveli az ősi és misztikus dolgokat. Nagy tudású asztrológus.

Agresszív, könyörtelen, figyelmetlen, aggodalmaskodó. Másokat hajlamos bántani. Történeteket talál ki, gyakran hazugságokat, az információt hajlamos megtagadni.  Nem szereti, ha megmondják neki, hogy mit tegyen. Szeret vitatkozni, sokat beszél. Általában nem kompetens társaságba keveredik. Mindent magának akar, a házasságot elutasítja.

Foglalkozások, munkaterületek
Zenészek, költők, orvosok és sebészek, ingatlanok, vagyonkezelés, mérnöki tevékenység, bányászat, tudósok, kutatómunka, jótékonysági szervezetek, katonai zenekarok, költészet.

Férfiak
A férfiak rendkívül intelligensek és széleskörű ismeretekkel rendelkeznek. Nem szeretnek másokat bántani. Az utolsó pillanatig sem mutatják, hogy mást gondolnak valamiről, mert félnek, hogy fájdalmat okoznak másoknak. A bosszúálláshoz kivárják a megfelelő lehetőséget, hogy azt adhassák vissza, amit kaptak. Megbízhatóak, jól tudnak titkot tartani.

Nők
A nőknek nagy céljaik vannak és sokat költenek. Szimpatizálnak a szükségben szenvedőkkel és a gyengékkel. Szerények és liberálisak. A szabályok betartását kikényszeríti másoktól és így tartja fenn a harmóniát az otthonában is. Az egészségük nem biztos, hogy jó lesz, de a háztartást kitűnően vezetik.

Akiknek a Holdjuk a Dhanishta csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta és Satbhij.

Satbhij - A száz gyógyító

Szimbólum: Ökrös kocsi, kör vagy kör alakú talizmán

Állat szimbólum: Nőstény ló

Istenség: Varuna, az eső és a kozmikus vizek istene

Igazságos, éles elméjű, érzelmileg kontrollált. Szereti megismerni a dolgok lényegét. Gazdaságos, okos, képes megvédeni magát. Szórakoztató, érdekli az asztrológia és más misztikumok. Szereti megoldani a rejtvényeket. Szeret mások számára jó szolgáltatást nyújtani. Megtalálja magában a boldogságot. Erős elvek mentén éli az életét. Jó az íráskészsége, az emlékezőtehetsége. Merész, művészi természetű. Az ellenségeit legyőzi.

Magányos, melankolikus, önbizalomhiányos. Az élet számára kötelesség. Csendes, de néha durván fogalmaz. Elrejti a valódi szándékait, gyakran űz gúnyt másokból. A kapcsolatai problematikusak. Gyengének tartja mát, makacs.

Foglalkozások, munkaterületek
Asztrológusok, csillagászok, orvosok, gyógyítók, írók, kutatómunka, irodai munka, titkárok, mérnökök, villanyszerelők, repülőgépipar, űrtechnika, planetáriumok. A nehezen gyógyítható betegségek gyógykezelése – kemoterapeuta. Atomfizikusok.

Férfiak
A férfiak erősen elkötelezettek az igazság iránt. Az életük során sokat áldoznak az igazság oltárán. Ragaszkodnak a hagyományokhoz, a valláshoz. A döntéseiken nem hajlandóak változtatni. Lágyszívűek. Ha provokáció éri őket, szinte kitörnek, de hamar le is nyugszanak. Félénkek a tehetségük bemutatásában. Tudományos beszédek tartásában nagyon jók.

Nők
A nők általában kiegyensúlyozottak, de néha hevesen viselkednek. Nagyon vallásosak és istenfélőek. Tüzes megnyilvánulásaik során gyakran törnek ki veszekedések körülötte, ami megmérgezi az életüket. Nagylelkűek és kimagaslóan jó a memóriájuk. Bár jó munkát végeznek, mégis gyakran értik félre őket a családban és a társadalomban is.

Akiknek a Holdjuk a Satbhij csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Krittaka, Ashlesha, Magha, Chitra, Vishakha, Jyeshta, Mula, Dhanishta és Satbhij.

Poorva Bhadrpada - Gyönyörű nyugat, korábbi gyönyörű láb vagy fénysugár

Szimbólum: Kard, kétarcú férfi

Állat szimbólum: Hímnemű oroszlán

Istenség: Aja Ekapada - Unikornis

Egyedi, kissé különc, rajong azokért, akik inspirálják. Tudományos beállítottságú, szellemes, jó logikai készséggel rendelkezik. Az intelligenciájával érvényesül. Kedveli a misztikumot, jó az emberek “olvasásában”. A kormánytól, vagy gazdag emberektől kap pénzt. Gazdasági beállítottságú, boldog alaptermészetű. Hosszú életet él. Vagyonos partnerrel házasodik, vagy gazdag családba születik. Idealista, szenvedélyes típus, univerzális célokkal. Szívesen kampányol. Jó író, jó a képzelőereje. Magabiztos és erős.

Cinikus, aggodalmaskodó, kissé furcsa. Dühös, impulzív természetű. Nagyon sok komoly beszélgetést folytat. Sokszor változtatja a lakóhelyét. A házastárs által dominált. Rossz pénzügyi tervező, általában szegény. Szorongó típus, az egészségi állapota rossz. Nem nagyvonalú. Az elméje káprázatos. 

Foglalkozások, munkaterületek
Asztrológusok, papok, aszkéták, kutatói készségek, statisztikusok, okkultisták, fekete mágusok, adminisztratív tervezők, üzleti készségek, radikális, fanatikus, terrorista.

Férfiak
A férfiak erőteljesen vonzóak, sokan szeretik őket. Erkölcsösek, az igazság útján járnak egész életükben. Azt gondolják magukról, hogy elfogulatlanok. Békeszeretőek és tanultak. Ok nélkül dühösek lesznek, de hamar megnyugszanak. Ragaszkodóak és szeretőek, de könnyen sérülnek, ezért erős falakat építenek fel magukban. Bátrak. Erősen hisznek az isteni jelenlétben.

Nők
A nők erős vezetők, határozott erkölcsi szabályokkal. Elég nagy a bátorságuk ahhoz, hogy fellépjenek azok ellen, akik ellenkeznek velük vagy megpróbálják eltéríteni az útjukról. Optimisták. Könnyen lesznek haragosak és agresszívek. Szókimondóak, lelkesek. Gyakorlati megértésük van arra vonatkozóan, hogy mi a helyes és mi nem az. Mélyen belül a béke szerelmesei.

Akiknek a Holdjuk a Poorva Bhadrpada csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra és Uttarabhadra.

Uttara Bhadrapada - Gyönyörű bal láb, fénysugár

Szimbólum: Ágy hátsó két lába

Állat szimbólum: Nőstény tehén

Istenség: Ahirbudhnya - a mélytengeri kígyó - termékenység, kundalini és elkülönülés iránti igény

Vonzó, jó a problémamegoldó képessége. Inspiráló, fegyelmezett, kedves, könyörületes. Vannak elvei. Nagylelkűek, alázatosak, pénzügyileg sikeresek. Szívesen segíti a gyerekeket, vagy a kezdőket. Bölcs, szereti a családját, boldog ember. Szolgálat-orientált. A haragját kontroll alatt tartja. Kiegyensúlyozott, jó tanácsadó. 

Visszahúzódó, nem túl lelkes. Sok ellenséget gyűjt be magának hosszútávon. Túl nagyra tartja az eredményeit, pénzügyi területen énközpontú. Lusta, szereti a pletykát, függő természet. Erősen érzelmes típus.

Foglalkozások, munkaterületek
Jótékonysági munka, non-profit szervezetek, import-export, utazási iroda, vallás, papok, asztrológusok, misztikusok, írók, filozófusok, tanárok.

Férfiak
A férfiak ártatlannak tűnnek. Misztikus megjelenésükkel vonzzák az embereket. Mindenféle státuszú emberrel jól kijönnek. Lobbanékony természetük miatt gyakran rombolják szét a kapcsolataikat. A legszívesebben a színpadon szeretnek lenni, és onnan beszélni. Nagyon szeretik az ellenkező nem társaságát.

Nők
Hatalmas szemük vonzzák az embereket. Csodálatosan gondoskodnak a családjukról. Könnyen alkalmazkodnak bármilyen körülményhez. Pártatlanok és igazságosak. Sok erőfeszítéssel és kemény munkával jutnak a karrierjük csúcsára. A legalkalmasabb szakmák a számukra: választott bírák, törvénykezés.

Akiknek a Holdjuk az Uttara Bhadrapada csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Bharani, Rohini, Ardra, Purva Phalguni, Uttara Phalguni, Purvashadha, Uttarashadha, Purvabhadra és Uttarabhadra.

Revati - A gazdag

Szimbólum: Dob

Állat szimbólum: Nőstény elefánt

Istenség: Pushan - a nyája és a csordák védelmezője, aki a biztonságos utazásért esdekel

Kreatív gondolkodó, független, szerencsés típus. Támogató és ő is támogatva van. Tehetséges a művészetekben. Gyors, bátor és kedves. Társaságkedvelő, jó tanácsadó. Csillogó a személyisége. Szereti és védelmezi is az állatokat. Ápolt. Gazdag családban születhet. Érdeklődik az ősi kultúrák iránt. Önzetlen, együttérző, gondoskodó.

Rosszindulatú, különösen ha megsértik vagy féltékeny. Túl sok problémát veszi magára más emberektől, ami kihat az egészségére is. Amorális attitűdjei vannak. Soha nem érzi magát elégedettnek. Makacs. Könnyen kiábrándul, nincs önbizalma. Áldozat típus.

Foglalkozások, munkaterületek
Filmművészek, komikusok, politikusok, humanitárius projektek, karitatív munkák, várostervezők, kormányzati pozíciók, pszichológia, misztikus vagy vallási munka, újságírók, szerkesztők, kiadók, utazási irodák, karbantartó személyzet, utazók.

Férfiak
A férfiak tiszta szívűek és őszinték. Mesteri képességük van arra vonatkozóan, hogy átlássák, megértsék a történéseket. Szeretik a függetlenséget és sérülnek, amikor ellenállást tapasztalnak. Nem tudnak sokáig titkot tartani. Bizalmatlanok, még a legközelebbi rokonoknak sem hisznek. A belső hangjukat követik és ez alapján hozzák meg a döntéseiket is. Heves természetűek, a legtöbb esetben istenfélőek, babonásak. Mivel nagyon makacsok és ambíciózusak, nem tűrik el a kudarcot.

Nők
A nők rendkívül szépek, ezért a legnagyobb tömegből is kitűnnek. Szeretik a hatalmat és szeretnek mások felett uralkodni. Mint a legtöbb Revati férfi, ők is istenfélőek és rendkívül ragaszkodnak a hagyományokhoz. Jók a kommunikációban és a társadalmi interakciókban. Láb deformitás előfordulhat. A családban harmóniára törekednek.

Akiknek a Holdjuk a Revati csillagképben tartózkodik születésükkor, leginkább azokkal az emberekkel jönnek ki, akiknek a Holdja a következő csillagképekben vannak: Ashwini, Mrigashira, Punarvasu, Pushya, Hasta, Swati, Anuradha, Shravan és Revati.

Az oldalon cookiekat (sütiket) használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás