Mi az aszcendensed a Védikus asztrológia szerint?

Gyakran okoz meglepetést az asztrológiai tanácsadások alkalmával amikor kiderül, hogy a Védikus asztrológia szerint más lehet a Napjegy vagy az aszcendens a nyugatihoz képest. Lehet, hogy te is meg fogsz lepődni…

Az élettérképed elkészítése előtt olvasd el a pontos útmutatást!

1.) Kattints az “Itt készítheted el a saját Védikus horoszkópodat” gombra!
2.) Töltsd ki az adatokat, fontos, hogy percre pontos születési időpontot adj meg.
3.) A végén válaszd a North Indian opciót!
4.) A program elkészíti az élettérképedet. Az 1-es számmal jelölt házban (négyzetben, mutatjuk lent a képen) található az aszcendensed rövidítése. (A rövidítéseket lejjebb, az aszcendensek neve mellett találod.) Gyere vissza az oldalra és nézd meg az aszcendensedet!

Mi jött ki, mi az aszcendensed? Eltér, vagy ugyanaz, mint a nyugati asztrológia szerint?

vedikus-aszcendens-kos

1. Kos (Aries – Ar)

A Kos aszcendens függetlenséget ad, erőt, energiát. Fontos számára az önkifejeződés, erős személyiség, esetleg önzőbb. Dinamikus, “versenyember” és nagyon kezdeményező.

A fejében él leginkább. Néha hatalma van “belemászni” az emberekbe, így vizsgálgatja a másikat.

Sok Kos feltaláló. Erős érzelmek, erős szenvedélyek jelennek meg bennük, de kontrollálni is tudják. Erős az akaratuk, impulzívak, keményfejűek, kritikusak és gyakran van komoly, határozott véleményük.

Jó pszichológusok is lehetnek, ha már önmagukat is meg tudják figyelni.

Marsikus energiájuk inkább az elméjükben jelenik meg, mint a testükben, de lehetnek sportemberek. Önközpontúak, önfejűek és nem nagyon veszik észre mások érzelmeit, véleményét. Kapcsolatokban is ilyenek.

Éles az elméjük és erős energiájuk van arra, hogy az igazságot mindig feltárják.

vedikus-asztrologia-aszcendens-bika

2. Bika (Taurus – Ta)

Stabilitás, tűrőképesség jellemző rájuk. Nagyon jó szépérzékük van, főleg forma tekintetében, kedvelik a szép formákat. A beszédben is lehetnek művészek, de leginkább a forma vonzza őket; kiváló szobrászok. Vonzóak, különösen fiatal korban. Szeretik magukat díszítgetni.

Lehetnek üzletemberek, asszonyok vagy bankárok. Gazdagság, felhalmozás, ingatlan felhalmozás jellemző rájuk. Gyakran túl materialisták, túl érzékiek, túlzott kényelem, luxus, kicsit a külsőségek emberei.

Kifinomultak, idővel finomodik az ízlésük, gyakran kecsesen járnak. Jól kommunikálnak. A változást nem szívesen fogadják, nem szeretnek kimozdulni helyekből, helyzetekből.

Nagyon jó a memóriájuk, de gyakran csüngenek a múlt történetein és beleragadnak. Szeretnek élni a testükben és érzékeikben is. Stabil és meleg otthonra vágynak és boldog házaséletre. Nagyon romantikusak tudnak lenni. Sok szeretet van az életükben.

Ragaszkodnak az anyagi dolgokhoz, földhöz ragadtak. Szeretnek kézzel dolgozni és szeretik rátenni a kézjegyüket a gyakorlati környezetükre is. Szeretnek birtokolni, megtartani.

Spirituálisan odaadók, szeretik a szertartásokat.

vedikus-asztrologia-aszcendens-ikrek

3. Ikrek (Gemini – Ge)

Az Ikrek uralkodója a Merkúr, a 3-as szám az övé és mint hármas jegy, energetikus természetű. A nyak alsó része, a karok, a kezek, a vállak tartoznak a jegyhez. Az Ikrek energikus és energiát sugároz. Szereti a változást és kölcsönös kapcsolódásra vágyik. Szereti a mozgást, a felfedezést.

Akiknek nagy az Ikrek hatása vagy túlzott, azok többnyire idegesek, nyugtalanok lehetnek.

Az Ikrek gyors és gyorsan alkalmazkodik mind a testben mind a lélekben, de nagyon gyorsan ki tudja fárasztani magát a túl sok aktivitással. Jó az intellektusuk, nagyon jól kommunikálnak beszédben is: nyelveket is jól tudnak megtanulni és használni is képesek őket.

Lehetnek írók, újságírók, költők, titkárként is dolgozhatnak vagy számítógép programozóként. Nagyon jól kezelik az információt, értenek a statisztikához, lehetnek tudósok.

Állandóan van valami új ötletük és utána a saját ötleteiket próbálják végrehajtani. Általában belegabalyodnak, mivel nem túl realisták és sok a képzelődés és aggodalom az életükben.

Nagyon mozgékonyak a kapcsolatokban is, több mint egyszer házasoknak és sok partnerük is lehet. Erősen szexuálisak, de erre oda kell figyelniük mert az életerő nem mindig van a kellő magaslaton, mint ahogy a képzelőerejükkel azt gondolják.

Szeretnek mindent ami az idegrendszerüket izgatja, de néha neurotikussá válnak és túlérzékenyek lesznek.

Az elmélyük olyan gyorsan vált, hogy ebből adódóan megbízhatatlanok lehetnek. Általában könnyen megváltoztatják a döntéseiket, ezért ritkán tudnak végigvinni egy feladatot. A legváltozékonyabb az összes jegy közül és állandóan mocorognak amíg az energiájuk el nem fogy.

Amikor már a benső tudást kutatják ahelyett, hogy a külsőségekben keressék a megoldásukat akkor nagyon spirituálissá válhatnak, mert az energiájuk ekkor a legmegfelelőbb a kutatáshoz.

vedikus-asztrologia-aszcendens-rak

4. Rák (Cancer – Cn)

Mentális és érzelmi stabilitás, boldogság a legfontosabb vágya. A Rák emberek általában nagyon szimpatikusak, barátságosak, törődnek másokkal, akár babusgatják őket, úgy mint egy anyuka.

Értékelik és szeretik az emberi kapcsolatokat és az érzelmi kommunikációt. Különösen intim- és párkapcsolati szinten. Sok embert szeretnek és törődnek is velük.

Szeretik a népszerűséget és a tömegekre is nyitottak: a tömegek véleményére és azoknak a befolyásolására is. Szeretik ha társadalmilag elismerik őket.

Néha túlzottan érzékenyek, érzelmesek, szégyenlősek, függőek. Szeretik az otthonukat, a családjukat, néha túl szűk látókörűek. Szeretik a saját országukat a helyik közösségüket amiben élnek, a vallásukat. Mindent érzelmi alapon reagálnak le.

Oadadóak, szeretőek, intuitívek, próbálják a másik szükségleteit felfogni, arra irányul a figyelmük. Nagyon jó a képzelőerejük, de sokszor tudatalatt belegabalyodnak dolgokba amikhez aztán ragaszkodnak.

Nem akarnak senkit megbántani, de néha túlzottan védekező, süni módba kerülnek és utána gyávák is lesznek ebből adódóan. Hiányzik néha az akaraterő, a bátorság, a kezdeményezés.

Néha túlzottan belemerülnek az elmélkedésbe, de ha spirituális utat követnek akkor az nem rossz, mert bele tudnak merülni ezekbe a tanokba is.

Kell nekik az önbizalom és akkor jól működnek.

vedikus-asztrologia-aszcendens-oroszlan

5. Oroszlán (Leo – Le)

Az oroszlánok nagyon erős én érzettel születnek, karakteresek, erős az akaraterejük is. Tudják hogy ők kicsodák és szeretnék ha erre mások is rájönnének.

Büszkék, bátrak, ambiciózusak, arisztokratikusak. Néha drámai hozzáállásuk van a dolgokhoz, hirtelenek, erősen reagálnak helyzetekre. Minden egyfajta önkifejezési folyamat a számukra. Szeretnek a társadalomban fényleni, dominálni másokon, a figyelem központjába akarnak kerülni, nagyon nagyra tartják a dicsőséget, a tisztességet, a tiszteletet, státuszt.

Erős lelkek és erős elveket is követnek és erős az intelligenciájuk. Lehetnek néha filozofikusak és kifinomult a modoruk is. Nagyon erős és nemes szívük van, de szenvedhet hogy ha túl erős érzelmeket enged át rajta és ha mondjuk túl nagy figyelmet akarnak magukra vonni.

Nem mindig jó a párkapcsolatuk. Általában szövetségeket kötnek az alattuk lévőkkel (beosztottakkal). A párkapcsolatban uralják a kapcsolatot. Nem mindig jönnek ki jól a gyerekeikkel, mert nem adnak nekik elég függetlenséget. Néha a másik emberben a viselkedésükkel kiváltják a lázadást.

Ha kontrollálni tudják a büszkeségüket, akkor elég magas szintre tudják fejleszteni a saját karakterüket, ami keresztül viszi őket minden bajon és problémán. Mindenre spirituális rálátásuk lesz.

Nagyon nagy lélekjelenlétet tudnak kifejleszteni, ha befelé figyelnek. A magas színvonalat szeretik és rosszul érzik magukat nagyon ha nem sikeresek annyira, amennyire szeretnék.

vedikus-asztrologia-aszcendens-szuz

6. Szűz (Virgo – Vi)

A Merkúr negatív jegye. Föld jegy. 6-os szám, amely az ellenség háznak felel meg. Szüksége van energiára, egyensúlyra. Ugyanúgy mint az Ikrek, a Merkúr uralma alatt a Szűz is jó értelemmel, jó nyelvi képességekkel és idegrendszeri érzékenységgel is rendelkezik.

Jó tanárok lesznek. Nagyon erős a ragaszkodásuk a tényekhez. A Merkúrnak egyfajta gyógyító sugarával tudnak másokon segíteni. Jó orvosok lesznek, gyógyítók, jók lehetnek a jógában. Az Ikreknél jobban irányulnak a fizikai dolgok felé. Szeretnek tornázni, atletizálni, különösen fiatal korban. Gyakorlatias a tudásuk, az információ nagyon fontos a számukra.A memóriájuk is jó.

Nagyon segítőkészek, jó munkások, sokszor munkamániásak. Túldolgozzák magukat és nem kapnak kellő elismerést. Jó a kézügyességük. A forma érzékelésük nagyon jó.

Lehetnek színészek, könnyen megtanulják, hogyan fejezzék ki az érzelmeiket, hogyan fegyelmezzék a kifejező képességüket. Inkább technikai színészek mint karizmatikusak.

Az idegrendszerük érzékeny, könnyen neurotikussá válnak. Az emésztésük is és egyéb emésztéssel kapcsolatos dolgok is problémásak náluk. Fizikailag a leggyengébb jegy a Szűz. A legtöbb esetben idegi alapú, krónikus betegségük van.

A test-elme koordinációjuk is gyengébb. Szexualitásban szégyenlősek amikor fiatalok, de később túlzásba is vihetik. Ritkán nyílnak meg. Szeretik a megkülönböztető képességüket fitogtatni részletekbe menően, ezért jól kritizálnak. Szeretik a tisztaságot, a rendet, rendszerekben gondolkoznak. Nagyon nehéz velük együtt élni, mert nem lehet őket elégedetté tenni semmivel.

Ha spirituálisak, akkor jó filozófusok olyan filozófiákban ahol szükség van a megkülönböztető képességre.

vedikus-asztrologia-aszcendens-merleg

7. Mérleg (Libra – Li)

A Vénusz pozitív jegye, levegő jegy. A test alhasi területe tartozik a Mérleg jegyhez. Jó vezetők, fontos számukra a hatalom és a saját ötleteiket is át tudják vinni másoknak..

A Mérleg más a védikus rendszerben, mint a nyugati asztrológiában. Általában reformerek, forradalmárok, próféták, idealisták és fanatikusok jegye. A Mérlegeknek nagyon erős a harmónia-, igazság- és egyensúlyérzetük. Különösen az ötletek mezején. Ők akarják a menyországot a földre hozni.

Humanitáriánusok, szeretik befolyásolni a tömegeket. Sokszor politizálnak, vezetővé is válhatnak és nagy parancsnokokká.

Szeretik az igazságot, a saját ötleteiket, ideáljaikat, de túlzásba viszik néha és propagátorok lesznek, fanatikusok a saját elképzeléseikben. Idealizmusuk is túlzottan kifejeződik, sokszor művészetekben, drámákban, ezért nagyon jó társadalmi változás eszközei. Szeretik a hírnevet, elismerést, mindig keresnek maguknak hallgatóságot és erős társadalmi értékelési képességük van.

A mérlegek általában nagyon vonzóak, karizmatikusak, szexuálisak is lehetnek. Nem sokat foglalkoznak az otthonukkal és a családjukkal. Mivel a Vénusz uralja őket, szeretik a szépséget maguk körül.

Általában begyűjtenek egy csomó híres és szép barátot maguk köré. Sokszor a felhőkben élnek és a mennyei térrel is kapcsolódnak (angyalokat látok is sokszor Mérlegek).

Szeretik a valóságot és ha “ráharapnak’, akkor gyorsan megtalálják, hogy hogyan lehet túllépni a világ káprázatán, tehát spirituálisak is lehetnek. Nagyon kommunikatív természetük miatt sokszor sikeresek és mindig törekszenek arra, hogy nyomot hagyjanak a világban. Jó az üzleti érzékük is.

Néha belegabalyodnak a saját céljaikba, saját elképzeléseikbe, mindig keresik a tökéletes egyensúlyt és harmóniát.

vedikus-asztrologia-aszcendens-skorpio

8. Skorpió (Scorpio – Sc)

A Mars negatív vízjegye. A nemi szervek tartoznak hozzá. Mély pszichikai képességekre tesz szert és nagyon nagy szüksége van a mélyebb lelki szinteken az egyensúlyra.

A Skorpió nagyon mélyreható és misztikus jegy. Általában katonák, rendőrök, sportolók. Szeretik használni a Mars erejét fizikailag is a hatalomban. Izmosak, szeretik a gyakorlatokat. Ha mentálisan is fejlettek akkor nagyon jó képességük van a kutatásra. Mélyen bele tudnak menni (vegyészek, különböző műtős orvosok).

A nagyon fejlett skorpiók szeretik az elme mélységeit bányászgatni és ezért jóga, tantra és egyéb okkult tudományokba mélyednek bele. A Kundalini is nagyon könnyen kibillen náluk. Néha szeretnek úgy dolgozni, hogy megpróbálják a negatív erőket legyőzni. Úgy látják az életet, mint egy harcot a jó és a rossz erők között. Ezzel néha nagyon el vannak keveredve.

Lenyűgözi őket a technika, technológia, ahol energiaátvitel történik. A Skorpió nagyon intelligens, nagyon jól érzékel, de általában szeret a háttérben maradni. Nem szereti gyorsan kifejezni magát. Nem azért mert lassú, hanem mert óvatos. Jó szónokok, vitapartnerek, jók a művészetekben, különösen jó költők, színészek. Jól ki tudják fejezni az érzelmeiket.

Általában szenvedélyes, a szexualitásban túlfűtött. Amikor nem elég fejlett, akkor a bűnökre, perverzitásra, “föld alatti” életre törekszik. Érzelmileg vagy fizikailag is agresszív lesz és erőszakos.

Intenzív, erőteljes, titokzatos, befelé forduló. Néha zűrös, zavaros. Nagyon aktív a tudatalattijuk, ezért az érzelmeket állandóan tisztítaniuk kell, hogy a ragaszkodástól vagy az irigységtől megszabaduljanak.

Könnyen megragadnak valahol érzelmi szinten. Az érzékenységük miatt mélyebb filozófiákba is képesek belemenni.

vedikus-asztrologia-aszcendens-nyilas

9. Nyilas (Saggitarius – Sg)

A Nyilas a Jupiter pozitív jegye, tűzjegy. A derék, a csípő és a comb területei tartoznak hozzá. 9-es szám. A Nyilas a pozitív harmónia, a teljes megnyilvánulás (3×3), az akarat a cselekvésben megnyilvánul.

Nagyon erős erkölcsi törvényekhez, igazsághoz ragaszkodó az elméjük. Kedvesek, barátságos és szívélyesek tudnak lenni. Ragaszkodnak a saját elveikhez. Elérik azt, hogy felfigyeljenek rájuk, bekerülnek a társadalmi erőkbe amik inkább nyílnak és nyitnak. Túlzottan ragaszkodnak a megszokásokhoz, a törvényekhez, túl moralisták és dogmatikussá válhatnak. Könnyen lesznek jogászok, vallási vezetők, sikeres üzletemberek.

Keresik a hibát a másikban. Nagyon erős a véleményük, igazságbajnokok és csak a saját igazságukban hisznek. Szeretnek valahova csapódni, valamilyen szervezethez vagy csoporthoz és ott gyakorolják ezeket a dolgokat. Nem látják be a korlátokat.

Atletikusok, de nem szeretnek versenyezni. Szeretik a külső sportokat, a természetet, a vadont. Van bennük játékosság, de amikor csoportba keverednek akkor sodródnak együtt a csoporttal. A negatív dolgokba is bele tudnak menni, ekkor az lesz nekik a törvény.

Szerencsések. Sok minden könnyen jön hozzájuk. Nagyon jó, ha egy vállalkozásban van egy Nyilas emberünk. Sok bennük a lelkesedés. Elég jó barátok tudnak lenni.

Mindig van bennük valami vallásos és spirituális, akármennyire merülnek bele a világi dolgokba, mindig filozofikusak lesznek egy kicsit.

vedikus-asztrologia-aszcendens-bak

10. Bak (Capricorn – Cp)

A Szaturnusz negatív jegye. Föld jegy. A testrészek közül a térd tartozik ehhez a jegyhez.
Az indiaiknál a Bakot egy krokodil jelöli. 10-es számú jegyként a Bak is a hatalmat és az egész szervezetet uraló személyt jelenti.

Általában a legalacsonyabb szintű és a legmagasabb szintű a jegyek közül az életben az eredményei szerint, tehát egyfajta gyakorlati megvalósításnak is a jegye. Sokszor nagyon világi és az emberek sokszor önzőek is ebben a jegyben. A kevésbé fejlett Bakok a föld fiai. A farmerek, akik keveset akarnak tudni, csak a saját farmjuk érdekli őket. Konzervatívak.

Ha egy kicsit fejlettebb, akkor a Bak keményfejű üzletember lesz, aki mindenben a nyereséget keresi. A még nagyobb nyereséget. Spirituális szinten törvényeket hoz a mindennapi életben.

Keményen dolgozó emberek és nagyon nagy dolgokat tudnak végső soron véghezvinni. Általában saját magukért dolgoznak. Mindent megtanulnak értékelni ami a saját kezük gyümölcse. Lassan kezdik az életben, sokszor akadályokkal, de összegyűjtik az energiájukat az életük során és a hosszútávú siker nem marad el.

Ambiciózusak, de szűklátókörűek. Céljaik is ilyenek, merevek, merev a véleményük is. Jók a tudományokban (azokban melyek merev szabályokra épülnek). Általában tradicionálisak és az ilyen embereknek sok múlt életbéli karma van a táskájukban. A Bakoknak meg kell tanulni az önfeláldozást és hogy önmagát kevésbé vegye komolyan és hogy kevésbé aggódjon a külsőségek miatt.

Általában függetlenek az érzelmeiktől. Könnyen szakítanak emberekkel. Hogy ha átbillen a magasabb szintű spirituális értékekbe akkor jó életük lesz, amúgy hajlamosak belekeveredni az érzékeibe.

vedikus-asztrologia-aszcendens-vizonto

11. Vízöntő (Aquarius – Aq)

A Szaturnusz pozitív jegye. Víz hordozója. Levegő jegy. Csoportosulások, tömegek értékeit képviseli. A leginkább önmaga ellen cselekvő jegy. Magasabb szinten több hitük és képességük van arra, hogy az egót Istennek áldozzák. Alacsony szinten hisznek másokban és önmagukat lebontják. Az ilyen emberek általában perverziók és szexuális furcsaságokba keveredhetnek.

Általában azt teszik, amit mondtak nekik, hogy ne tegyék, azokkal barátkoznak, akiket mondták nekik, hogy ne barátkozzanak. Mindent fordítva csinálnak, ezért az energiájuk gyakran szétszóródik a sötét oldalra.

Szeretnek az elnyomottak mellé állni, a “kaszton kívüliek” mellé, azok mellé, akiket nem fogad be a társadalom. Sokszor van bűntudatuk, szeretik önmagukat ostorozni emiatt. Egótlanul viselkednek a kapcsolatban és végső soron szentekké válhatnak.

Ha viszont belekeverednek egy bűnszövetkezetbe, akkor ők lesznek a bűnszövetkezet vezetői. Nagyon excentrikusak és nem nagyon lehet tudni, hogy ők kicsodák. Karizmatikusságuk hiányzik sokszor vagy bizonyos esetekben politikai vezetőkként odavonzzák magukhoz a tömegeket, később pedig elfordulnak tőlük. Hitük sokszor tanítókként és vallási vezetőként segíti őket.

Testrészük a boka.

vedikus-asztrologia-aszcendens-halak

12. Halak (Pisces – Pi)

Jupiter negatív jegye. Vízjegy. Talp. Az összes lehetőség mezeje. Hiányzik néha az egységesítés belőlük. Sok mindent felfognak, nagyon érzelmesek, kiterjedőek, intuitívek. Tudnak mozogni a lelkükkel. Képzelőerejük is erős. Lelkesedők, de nem mindig bölcsen.

Szeretnek másokat befolyásolni, de őket is könnyen befolyásolnak mások. Könnyen elnyomják őket vagy nagyon sebezhetőkké válhatnak.

Barátságosak, kommunikatívak, nagyon sokféle emberrel tudnak kapcsolódni. Függők lehetnek és másokat is függővé tehetnek önmaguktól.

A Halak érzelgősek, könnyen mozognak az érzelmeik szerint és még azok szerint is amik nem valósak.

Nagyon barátságokat, együttérzőek, de néha túl könnyen elragadja őket a szimpátia és a sajnálat is. Amikor frusztráltak az életben akkor önsajnálatot fejlesztenek ki. Ragaszkodnak a múlthoz (jó vagy a rossz szempontból) és elfogadnak egy kultúr vagy vallás értéket amibe beleszülettek. Sokszor misszionáriusok és a misszionáriusok is hatnak rájuk. Rajtuk nagyon könnyű a vallást beigazolni.

Szeretik a ceremóniákat, a rituálékat, a zenét. Jó zenészek lesznek nagyon. Sokszor hiányzik a korlát és nem mindig gyakorlatiasak. Nem lehet őket könnyen gombostűvel lerögzíteni. Mindig úgy fognak megjelenni, hogy másnak valami jót tegyenek az adott helyzetben. Általában érzelmi problémáik fejlődnek ki: emésztés, idegrendszer.

Nem mindig jó vezetők, de jó követők és jó hírvivők.

A halaknak sokszor hiányzik az önbizalmuk, sokszor önmagukra nézve nem gyakorlatiasak, de nagy dolgokat szeretnének elérni az életben. Függhetnek alkoholtól, cukortól, vagy sokszor megvárják míg valaki jóváhagyja őket.

A Halaknak szükségük van kontrollálni a képzelőerejüket és jobban kifejleszteni a megkülönböztető képességüket. Ha egyszer sikerül nekik, akkor már a lélek kreatív örömének a kifejezői.

Asztrológiai tanácsadás

Mivel minden ember életútja egyedi (nem érdemes az általános leírásokat nagyon komolyan venni), ezért a beszélgetés közben mindenkivel nagyon egyéni és egyedülálló módon bontakozik ki az elemzés.

A tanácsadás eszköze a holisztikus, Védikus asztrológia, mely az elemzés során intuitív módon, az egyénnek éppen szükséges és segítő információkat, lehetőségeket tárja fel. A Védikus asztrológia Indiából származik (indiai asztrológiaként is ismert). A Véda szó Tudást jelent.

Dragan Milunovits

Iratkozz fel Te is a heti hírlevelünkre!

Hétfői hírlevelünkben olyan érdekességeket, hasznos információkat osztunk meg a Védikus asztrológia tudományából, melyek közelebb visznek önmagad megismeréséhez. Iratkozz fel te is!