Mi a Hold-jegyed?

A védikus asztrológiában a bolygók közül a Holdnak van a legfontosabb szerepe. A Holdon keresztül érnek be a bolygók hatásai, a Hold az ember szívét képviseli. Azt a jegyet, ahol a születéskor a Hold áll, Hold-jegynek nevezzük.

Készítsd el a saját élettérképedet, és nézd meg, hogy mi a Hold-jegyed! Az élettérképed elkészítése előtt olvasd el a pontos útmutatást.

1.) Kattints az “Itt készítheted el a saját Védikus horoszkópodat” gombra!
2.) Töltsd ki az adatokat, fontos, hogy percre pontos születési időpontot adj meg.
3.) A végén válaszd a North Indian opciót.
4.) A program elkészíti az élettérképedet. Keresd meg a Holdat az élettérképeden: Mo (Moon) – Hold

hold-jegy védikus asztrológia
Hold a kosban

1. Hold a Kosban

Vezérlő motívumok: kitartás, agresszió, impulzus, gondolkodás, cselekvés, lelkesedés, türelmetlenség.

Akinek a Holdja a Kosban áll születésekor, általában spontán és impulzív személyiség. A vágy a fő mozgatórugója. Gyors gondolkodású, untatják a részletek. Az emberekkel nagyon egyenes, nincsenek hátsó szándékai. Meleg szívű, melyben megpihenhetnek azok, akiknek szükségük van rá.

A Kos Hold-jegyű vállalkozó szellemű, de hosszú távon érdemes megtanulnia irányítania az impulzusait. Kalandos természetű, olykor kacér. Küldetésorientált.

Hold a Bikában

2. Hold a Bikában

A Bika Hold-jeggyel rendelkező ember érzelmileg nagyon erős, hűséges barátságokat köt. A kapcsolatokat tudatosan teszteli, hogy megfelelnek-e a kihívásoknak. Kulcsszavaik a türelem, a makacsság, a célkitűzés.

Fontos számára az anyagi világ, szereti a luxust, a jó ételeket. Néha különösen makacs, erős önuralom és a kitűzött cél iránti elkötelezettség jellemzi őt.

A Hold számára a Bika jegy érzékeny pozíció, mely segít a memória növelésében; elsősorban benyomásokat tárol. Ritkán változtat a véleményén, és amit egyszer eldöntött, ahhoz nagyon ragaszkodik. A hagyomány és a konzervativizmus a természetéből fakad.

A nők gyakran vonzódnak elszánt, szinte megszállott férfiakhoz. Minőségi barátságokat kötnek. Gyakran foglalkoznak ingatlanokkal, művészetekkel, ékszerekkel és különféle üzletekkel.

Hold az Ikrekben

3. Hold az Ikrekben

Akinek a Holdja az Ikrekben áll születésekor olykor gyenge lehet, kulcsszava a kettősség. Szereti a változó életmódot, ezért különösen jó a média, az utazás vagy az értékesítés területén.

Ragyogó elme, olykor felületes. Szereti hangsúlyozni a tehetségét, vágyja az elismerést. Ambiciózus.

Gyorsan alkot ítéletet kevés benyomás után. Mindkét nemre jellemzően szórakoztató partnert választ, gyakran kacér. Aki ezzel a hold állással születik lehet befektető, könyvelő, újságíró, kutató, könyvtáros vagy táncos.

Hold a Rákban

4. Hold a Rákban

A Rák uralkodó bolygója a Hold, otthon van ebben a csillagképben. Kulcsszava a szerető gondoskodás.

Akinek a Holdja a Rákban van, gyakran menekül a képzeletbeli világába. Szimpatikus, kedves és könyörületes; érzékeny mások érzéseire. Elméje nagyon éles, kiváló az emlékezőtehetsége.

Fontos számára az otthon, a szülők. Nyugodt, békés, gyengéd, szeretetteljes, romantikus.

Amint lehetőség van rá, az érzelmei előtörnek, legyen az öröm, szeretet, félelem vagy bánat. Gyakran várja el másoktól, hogy úgy lássák a világot ahogy ő, és nincs számára annál rosszabb, mint amikor a kevésbé érzékeny lelkek elutasítják vagy figyelmen kívül hagyják érzékeny szívét.

Hatalmas energiája van és aktív, ugyanakkor a hangulata akár egy órán belül teljes tartományában képes ingadozni.

Azt mondják, hogy azok a nők, akiknek a Holdja a Rákban van, jó feleségek és családanyák lesznek némi intrikára való hajlammal. A szülöttek nagy része későn házasodik, talán azért, mert későn virágoznak ki.

Kiváló művészek, zenészek és költők.

Hold az Oroszlánban

5. Hold az Oroszlánban

Akinek a Holdja az Oroszlánban van, annak kulcsszava a büszkeség.

Fanatikusan óvja a saját szabadságát. Öntudatos és az előnyös lehetőségeit biztosan kihasználja. Az önfeláldozás is megjelenhet az életében.

Szelleme erős, nem tűr ellentmondást. Természetes hajlama van a vezetői képességre, képes az embereket cselekvésre késztetni, beindítani. Nagylelkű, bátorító, optimista, stílusérzékkel megáldva. Szereti az izgalmat és a cselekvést. Romantikus, de cserébe ugyanezt el is várja.

Az igazság oltárán bármit képes feláldozni, erős az akarata és igen elszánt. Mentálisan erős és képes arra, hogy az elme pozitív aspektusait előtérbe hozza.

Úgy tartják, hogy a Hold legjobb pozíciója az Oroszlánban és a Nyilasban van, utána következik a Bika és a Rák.

Általában konzervatív és hajlamos a diszkriminációra. Adottsága van a mély és tartós szerelemre és ha valaki egyszer felébreszti benne a szerelmet, akkor óvatlanul reagálhat rá.

Vele születetten képes arra, hogy másokat önmagától függővé tegyen. Nem lehet meggyőzni. A szerettei sem tudnak dominálni felette.

Hold a Szűzben

6. Hold a Szűzben

Akinek a Holdja a Szűzben áll születésekor, annak kulcsszava a kritika.

Ebben a holdpozícióban nincs határozatlanság vagy zavarodottság. A szülött barátságos, logikus, egyértelmű, és mindig úgy tűnik, hogy a következő nagy esemény szervezésével van elfoglalva. Jól működik a háttérben is, de néha erős késztetést érez arra, hogy foglalkozzon a társadalom problémáival.

Mivel a jegyet a Merkúr uralja, ezért a kommunikáció létfontosságú a számára, különösen ha tényeket és információt tartalmaz, nem pedig álmodozó filozófiákat.

Komoly személyes magatartási szabályok szerint él és magas követelményeket támaszt a barátaival és a szeretteivel szemben a lojalitás tekintetében.

Aggodalmaskodó és gyakran vannak előítéletei mindennel kapcsolatban. Kedves és humánus viselkedést, háziasságot mutat, ugyanakkor a szívében melankólia és felszínesség lakozhat. Magas fokon az emberiség szolgálatának él, miközben nem gondol saját magára.

A nők foglalkozása gyakran ápoló, dietetikus, tanár, titkárnő. Mindkét nem önálló és tehetséges egyéniség. Foglalkozások, a munkavégzés lehetséges területei: könyvelés, bankügyletek, irodalom kritikusok, könyvtárak, feltalálók, ingatlanügyletek, vegyészek és gyógyszerészek.

Hold a Mérlegben

7. Hold a Mérlegben

A Hold a Mérlegben tekinthető az állatöv egyik legjobb pozíciójának, kulcsszava a döntés.

A Mérlegben lévő Hold kiemeli a sors fordulópontjait: olyan döntéseket kell meghozni, amelyek kiegyensúlyozzák a cselekményt a végső sors tekintetében. Fokozza az esztétikához való érzéket, szépséget és harmóniát teremt a művészetekben és az életben is.

Aki ebben a csillagállásban született, bájos és kreatív, a diplomáciai érzéke nem von kérdést maga után. Lelkesen kezdeményez új projekteket. A lelkesedés az első izgalom után unalomba fordulhat át és már a következő elérendő dolog jár a fejében.

Mindkét nem romantikus és szeretetteljes, ugyanakkor hírhedten csapodárok és hullámzóak is egyben. A nők inkább idealisztikusak, mint realisták. Mindkét nem általában népszerű a társadalomban, könnyen barátkoznak. Pénzügyileg igen motiváltak, de vakmerőek, gondatlanok vagy pazarlóak is lehetnek.

Hold a Skorpióban

8. Hold a Skorpióban

Akinek a Holdja a Skorpióban van annak a kulcsszava: rejtett motiváció.
Mélység, szenvedély és intenzitás hatja át a kapcsolatait. Erős erkölcsi lelkiismerete, erős intuíciós és pszichikai képessége lehetővé teszi a számára, hogy belásson a felszín alá.

A szélsőség is megjelenik az életében. Intelligens, olykor hideg és számító mentalitással; spirituális megfontolások motiválják. Érdemes stabil gondolatok mellett kitartania, hogy elviselje az élet nehézségeit, megpróbáltatásait.

Erős és energikus. Érzéki, érzelmes, gyakran materialista és titokzatos. Éles az elméje, de a szükséges cselekvést nem mindig tudja végigvinni.

Mindkét nemnél előfordulhat házasságban a hűtlenség, és az érzelmi szálaik általában rendezetlenek. Egész életét a mélység és a titokzatosság hatja át. A csillagállás kedvező az orvosi, műtőorvosi, kémikusi és a kutató, nyomozó munkaterületeken.

Hold a Nyilasban

9. Hold a Nyilasban

Akinek a Holdja a Nyilasban áll, annak kulcsszava a lelkesedés. Fontos számára a test és törekszik a tökéletesítésére. Szereti a függetlenséget és ki nem állhatja, ha fizikailag, intellektuálisan vagy érzelmileg csapdába ejtik.

Társas lény, vonzza a barátokat. Az anyagiassága és az élmények utáni igénye addig tart, amíg meg nem szerzi a vágyott dolgot. Határozottan hisz az igazságosságban és a tisztességes játékban, és mindenkinek segít, akinek szüksége van rá. Örökké tanul.

A Nyilas az asztrológia, a prófécia jegye, kimeríthetetlen energiákkal. Fizikálisan és mentálisan is filozofikus természetű. Ragyogó elme, a pontos intuícióját az ítélkezésre való hajlam ellensúlyozza. Temperamentumos, impulzív, vonzó és erőteljes. Gyakran szókimondó, úgy gondolja, hogy az őszintesége feljogosítja arra, hogy másokkal nyers legyen.

Gyűlöl mindent ami rejtve van előtte, az apróságok, a számára jelentéktelen részletek próbára teszik a türelmüket. Ők az állatöv természetes nyelvészei.

Hold a Bakban

10. Hold a Bakban

Akinek a Holdja a Bakban áll, annak kulcsszava a menedzsment. Nagyon gyakorlatias, bizalmat és felelősséget érez azok iránt, akik körülötte vannak.

Nagyon hűséges, ha másnak adta a szívét, akkor is marad, ha mások már régen feladnák. Magabiztos, kitartó és úgy látja a világot ahogy az valójában van, nem úgy ahogy mások elvárnák. Úgy tartják, hogy a Nap a Szűzben – Hold a Bakban kombináció a legpraktikusabb csillagállás.

A szülött elméje éles, pontos, aktív, előrelátó, kiváló tervező. Átfogóan, gyorsan reagál, kissé ellenségesen. A Hold a Bakban előrejelezhet foglalkozásbeli vagy pénzügyi gondokat, hitelproblémákat. Erős vágya van a hatalomra, az elismerésre.

Nem bátorítja az embereket arra, hogy közeledjenek hozzá vagy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki vele. Úgy tartják, hogy a Hold a Bakban kedvezőbb a férfiak számára, a nők ebben a pozícióban leuralják a férfit. Ez a pozíció támogatja a vállalatvezetési-, közigazgatási- és állami szervezetei területeket és a kereskedelmi tevékenységet.

Hold a Vízöntőben

11. Hold a Vízöntőben

A Hold a Vízöntőben stabil pozícióban van, kulcsszava az elfogulatlanság.

A legkiegyensúlyozottabb pozíció. Akinek a Holdja a Vízöntőben áll, az emberiség életében sokkal inkább részt vesz, mint mások. Idealisztikus és képes arra, hogy gondoskodjon a világról, de paradox módon a saját otthonával szemben olykor közönyös.

Becsületes, kettős bánásmóddal vagy csalással nem lehet vádolni. A bajban nem kér segítséget, de készen áll arra, hogy másoknak segítsen.

A Vízöntő az egyik legérzékenyebb pont az állatövi jegyek közül. A szülött kedvelt személyiség, erős vallási, filozófiai ösztönökkel, erős a humanitárius késztetése.

A Hold a Vízöntőben nem ritkán bánatot és változást jelez előre, melyeket mások okoznak. Ez a holdállás figyelemreméltó a féltékenység, a birtoklási vágy hiánya miatt, melyek az Oroszlán, a Rák, a Bika és a Skorpió ellenségei.

A Hold a Vízöntőben támogatja a humanitárius, a politikai és az oktatási célok minden formáját, a kutatást minden területen, az írást és az asztrológiát.

Hold a Halakban

12. Hold a Halakban

Akinek a Holdja születésekor a Halakban van, annak kulcsszava a szorongás. Az áldozat szorosan kapcsolódik ehhez a Hold-jegyhez.

A szülöttnek erős késztetése van a kreativitásra és vágyik arra, hogy a világ egy jobb hely legyen. Nehezen húzza meg a határokat, ezért vádolhatják azzal, hogy beleártja magát mások ügyeibe. Nehezen dönt, kissé nemtörődöm, érzékeny, alázatos, vagy negatívan áll hozzá dolgokhoz. Természetes ellenszenve van olyan tényközlésekkel szemben, ahol az idealizmus eleme nem merül fel.

A Halak a szellemi újjászületés területe. A Hold a Halakban nagyon erős, nagyszerű pszichikumot és rugalmas érzelmeket biztosít. A szépség természetes kedvelője. Nagyon hű a barátaihoz. Gyakran elnyomja az érzelmeit. A női szülöttek hajlamosak az önfeláldozáson alapuló, romantikus attitűdökre.

Kedvező az olyan területeken, ahol szükség van intuitív ítélőképességre, diszkrécióra, szorgalomra, aprólékos munkára. A szülött jó a szórakoztatásban, folyadékokkal kapcsolatos mindenféle kereskedelemben, promotálásban, tengerészeten és a nyomozásban.

Asztrológiai tanácsadás

Mivel minden ember életútja egyedi (nem érdemes az általános leírásokat nagyon komolyan venni), ezért a beszélgetés közben mindenkivel nagyon egyéni és egyedülálló módon bontakozik ki az elemzés.

A tanácsadás eszköze a holisztikus, Védikus asztrológia, mely az elemzés során intuitív módon, az egyénnek éppen szükséges és segítő információkat, lehetőségeket tárja fel. A Védikus asztrológia Indiából származik (indiai asztrológiaként is ismert). A Véda szó Tudást jelent.

Dragan Milunovits