A humanisztikus asztrológia a pszichológia és az asztrológia ötvözésével jött létre. A Humanisztikus asztrológia a Vízöntőkor asztrológiája. A hagyományos asztrológiából csak azt tartja meg, amit a tapasztalatai igazolnak, a régi, elavult nézeteket elveti.

Hogy mi is a humanisztikus asztrológia lényege, talán maga az alapító néhány sora segít rávilágítani:

“A humanisztikus asztrológia szilárd meggyőződése az, hogy a jövő – bent, a lélek vegykonyhájában – a múltban és a jelenben készül. Ahhoz, hogy megértsük azt, mi és miért történik velünk, meg kell ismerünk lelkünk működését. Fel kell tárnunk a psziché láthatatlan mélységében végbemenő folyamatokat, hogy képet kaphassunk arról, azok milyen jövőbeli terhes következménnyel bírnak. Így lesz esélyünk a változásra és a számunkra legkívánatosabb jövő megteremtésére.” (Rákos Péter)

Talán azt keresed, hogy ki vagy, vagy, hogy miért alakul úgy az életed, ahogy. Nem érted miért Veled történnek pont ilyen dolgok. Természetesen leginkább az érdekel, hogy mi lesz a jövőben. Mi lesz Veled, a családoddal, a pároddal, a munkáddal, az egészségeddel, a gyerekeiddel.

Az asztrológia segít a válaszadásban, de a döntés a tiéd. A kulcsod a jelenben van. Ha MOST figyelsz önmagadra, a jövőd is másként alakulhat. A tendenciákat amelyek látszanak a horoszkópban már máshogy éled meg, vagy eleve más analógiában jelennek meg az életedben. Ezt tudnod kell.

Amikor egy asztrológus a jövővel kapcsolatos megállapítást tesz, egyben biztos lehetsz, csak tendenciákat, lehetségességeket lát, amit többféle szinten is meg lehet élni. Nem feltétlenül kell elszenvedned például egy balesetet, lehet, hogy egy meditáció során is átélheted azt az élményt, ami aztán változtatásra késztet.

Például a 8. háznak vagy a Plutónak is rengeteg jelentése van, nem csupán a halál, mint amire sokan leszűkítik, ezzel megrémítve az embereket. Jelenthet átalakulást, szexualitást, változást, gyógyítást, okkult tudományokat stb. Csupán az asztrológuson múlik, hogy melyik olvasatról beszél. Tehát biztos jövőt nem láthat, de segíthet abban, hogy megértsd, hogy miként működsz a jelenben és, hogy ez miféle lehetséges tapasztalatokat hozhat a jövőben.

Szándékosan nem használom azt, hogy milyen vagy, mert az, hogy ki vagy, az túlmutat a horoszkópon. Az, hogy milyen karakterek szerint működsz, élsz meg bizonyos élethelyzeteket, azt igen. Ezekben biztosan magadra is ismersz.

Ha eddig csak a Nap-jegyeddel vagy az aszcendenseddel azonosítottad magad (“ÉN Bika vagyok” ” Nyilas az aszcendensem”) akkor bizonyára találtál találó és kevésbé találó meghatározásokat. A humanisztikus asztrológia énállapotokról beszél, amelyek a radixból, a születési horoszkópból állapíthatók meg.

Senkit sem lehet egyetlen karaktertípussal jellemezni. Az ember alapvonásaiban a tizenkét energetikai karakterbol legalább kettő, de gyakran négy-öt is keveredik, s hogy melyik melyikkel és milyen arányban, arra csak a születési ábra vizsgálata ad választ.

Horoszkópunk én-jelölői

a Nap
a Hold
az Aszcendens (vagyis az első ház kezdete)
ha van, az a jegy, amelyet az első ház teljes egészében magába zár
ha az első házban planéta áll, az is (ha több, akkor mindegyik)
és az ún. születési uralkodó

Rávilágítanak azokra a személyiség részekre, szerepekre, amelyek szerint működünk a világban. Mivel ezek szerint nem csak a Nap-jegyünk, hanem más fent jelölt én-jelölő is jellemez minket, felmerülhet a kérdés, hogy akkor most milyen is vagyok, hogyan is nyilvánulok meg a világban?

Az igazság az, hogy mindegyik énérzés gyakran vándorol, helyet változtat, és igencsak sokféle maszkot képes fölvenni. Beszédünk, viselkedésünk, önvédelmi és erőnyerő stratégiánk hátterében más energetikai karakter áll, ha hivatásunkat gyakoroljuk, más, ha barátainkkal érintkezünk, és más, ha családi szerepeinket játsszuk. Más karaktertípus kerül előtérbe, ha szabad folyást engedünk érzelmeinknek, más, ha támadunk, és más, ha védekezni kényszerülünk. Akár egy napon belül több “szerepet” is alkalmazunk, többféleképpen reagálunk a minket ért hatásokra. Azt, hogy egy adott helyzet vagy személy mit hoz ki az emberből, az egy születési ábrából, horoszkópból megtudható.

Asztrológiai tanácsadás megoldásokkal

Kinek tudunk segíteni?

Alapvetően mindenkinek aki problémákkal küzd, úgy érzi elakadt valahol és egyedül nem tud kimászni a helyzetből, párkapcsolati, anyagi, netán visszatérő egészségügyi gondjai vannak vagy csak egyszerűen kíváncsi arra milyen irányokat vehet fel az élete….

Asztrológiai tanácsadás, asztro-coaching