A Védikus asztrológiában 12 fő ház van, melyek a különféle életterületeket jelölik. Az 1. ház az aszcendens háza: utal a fizikai megjelenésre, az egészségre, a temperamentumra, az életképességre, az élettartamra, a gondolkodási képességre, a sikerre vagy éppen a kudarcra.

A belső négyzetek a központi házai a horoszkópnak: a személyiséghez nagyon erősen tartozó házakat jelöli. Akinek ott van a legtöbb bolygó, vagy minél több van ott, annál erősebb személyiség. Akinek a külső házakban helyezkednek el a bolygói vagy a legtöbb ott található, inkább sodródó típus.

Ezen az oldalon megnézzük az egyes házak aspektusait.

Készítsd el a saját élettérképedet, és nézd meg, hogy milyen bolygók vannak a belső és a külső házaidban!

Az élettérképed elkészítése előtt olvasd el a pontos útmutatást!

1.) Kattints az “Itt készítheted el a saját Védikus horoszkópodat” gombra!
2.) Töltsd ki az adatokat, fontos, hogy percre pontos születési időpontot adj meg.
3.) A végén válaszd a North Indian opciót!
4.) A program elkészíti az élettérképedet. Nézd meg, hogy milyen bolygók és hol találhatók az élettérképeden!

Védikus asztrológia - Házak
Segítség a csillagjegyek és a bolygók rövidítéseihez

Csillagjegyek

Ar (Aries) – Kos
Ta (Taurus) – Bika
Ge (Gemini) – Ikrek
Cn (Cancer) – Rák
Le (Leo) – Oroszlán
Vi (Virgo) – Szűz
Li (Libra) – Mérleg
Sc (Scorpio) – Skorpió
Sg (Saggitarius) – Nyilas
Cp (Capricorn) – Bak
Aq (Aquarius) – Vízintő
Pi (Pisces) – Halak

Bolygók

Su (Sun) – Nap
Mo (Moon) – Hold
Ma (Mars) – Mars
Me (Mercury) – Merkúr
Ju (Jupiter) – Jupiter
Ve (Venus) – Vénusz
Sa (Saturnus) – Szaturnusz
Ra (Rahu) – Rahu
Ke (Ketu) – Ketu

Védikus asztrológia - 1. ház
1-es ház – Védikus asztrológia

Az első ház a védikus asztrológiában az aszcendens háza. Utal a személy fizikai megjelenésére, a színére, az alakjára, általánosságban a személyre. Az aszcendens fontos befolyással van az egészségre, a temperamentumra. Utal még az életképességre, az élettartamra, a gondolkodási képességre, a természetes hajlandóságra. Mutatja, hogy a szülött élete sikeres vagy kudarcokkal teli, bőséges, vagy szerencsétlen küzdelmek sora várható. (Az élet várható élettartamához az első, a harmadik és a tizedik ház vizsgálata szükséges.)

Az első ház jelzi a bátorságot, az elszántságot az előre lépéshez, megmutatja, hogy a szülött külföldön él-e. Érdemes a ház jellemzőit megvizsgálni, mielőtt eldöntjük, hogy külföldre költözünk.

Az első ház egy képzeletbeli ember feje, illetve az arc felső területe.

A legfontosabb elem amit az első ház érint, az a végtagok növekedése, a boldogtalanság, boldogság, mások pénze, szerencsejáték vagy mások pénzével való játék. Ha a Szaturnusz az első házban van a Rahuval és a Ketuval együtt, a szülött biztosan lusta. Ha Mars vagy Merkúr van az első házban, a szülött nagyon aktív lesz.

Az első ház különféle aspeketusokból is vizsgálható még:

 • Más férfiakkal való inzultus
 • Kitartás
 • Mentesség a betegségektől
 • Szabályok felrúgása
 • Felelősségre vonás mások által
 • Hírnév
 • Anyai örökség és hasonló aspektusok
 • Utazások
 • Magasabb szintű tanulmányok
 • Külföldiekkel, idegenekkel való kapcsolat
 • Partner halála
 • Az apa figurája

Minden ház, amely szimbolizálja a személyhez kapcsolódó kérdéseket, magukban foglalják a hozzátartozókkal kapcsolatos ügyeket is.

Védikus asztrológia - 2-es ház
2-es ház – Védikus asztrológia

A második ház a pénz háza: jelzi a pénzügyeket, a pénzügyi körülményeket, a nyereséget, a profitot, a boldogulást. A második ház egyben a kommunikáció háza is, meghatározza a szülött beszédkészségét, ezáltal a teljesítményét a munkahelyen, és azt is, hogy hogyan kommunikálnak a kapcsolataikban.

A második ház hatással van arra is, hogy a szülött mennyire képes kifejezni a gondolatait. Ha a Ketu van ebben a házban, egy tompító hatású jegyben, mint például a Rák, a Skorpió vagy a Halak, a szülött inkább hallgatag. Ha a születéskor a Mars foglalja el a második házat, ellátva a Merkúr és a Jupiter pozitív aspektusaival, a szülött beszéde világos. Ha a Hold van a második házban a Mars pozitív aspektusával, a szülött beszéde tiszta, egyértelmű.

Hold a második házban, a Mekúrral jó kapcsolatban: a szülöttnek szintén jók a kommunikációs képességei. Jupiter a második házban, jó fényszögben a Holddal: a szülött bölcsen beszél.

Vénusz ha jó fényszögben áll a Marssal: a szülött általában a szexről, a szórakozásról és az élvezetekről beszél. Uránusz jó kapcsolatban a Holddal: az egyén különc módon beszél. Jó aspektusban a Nappal, a szülött tiszteletreméltó szónok lesz.

A Merkúr, ami a tiszta intelligencia bolygója, a mások házban egy levegő jegyben, jó szónokra utal. A második házban a házassággal kapcsolatos ügyek is megjelennek: a házasság időtartama, a partner leírása és a szülött házas életével kapcsolatos témák.

A második ház az egyén megfigyelőképességére, a szemre (különösen a jobb szemre), a memóriára és a képzelőerőre is utal. Ezeken kívül a második ház az orr, a nyelv, a fogak, az állcsont és az orcák háza. A bolygók negatív hatásai foltokat, hegeket okozhatnak a test ezen területein.

A Szaturnusz jelenléte a második házban arra utal, hogy a szülött lassan beszél, gazdálkodik a szavakkal. A Jupiter tisztességet, “fair play” hozzáállást és jó beszédkészséget mutat.

A második háznak befolyása van a kölcsönökre, a spekulációra fordított pénzekre, az elveszített pénzekre. Ez a ház (az ötödik ház hatása mellett) mutatja, hogy a szülöttnek van-e tehetsége a zenében.

Védikus asztrológia - 3-as ház
3-as ház – Védikus asztrológia

A 3. ház a személy hajlamait és emlékező képességét mutatja. Ugyancsak utal a vele született intellektusra és elmére, a tanulásra való hajlandóságra. (A 9. ház a felsőoktatás, a kutatás, a filozófia és a bölcsesség területe.) A 3. ház képviseli az értékeket, a hősiességet, a bátorságot, a határozottságot. Ha a 10. és a 6. ház ura kapcsolódik a 3. házhoz, a szülött nagy valószínűséggel katona, vagy tiszt lesz. A harmadik ház figyelembe veszi a fiatalabb fiú- és lánytestvért is.

A harmadik ház utal a rövid utazásokra is. (A 9. ház mutatja a hosszú utakat levegőben vagy tengeren.)

A harmadik ház témái: busz, villamos, vasút, kerékpár, postahivatal, rádió jelentések, jelek, légiposta, televízió, távközlést, stb… Ha a harmadik ház vagy az uralkodója a 2., a 6. vagy a 10. ház uralma alatt van, a szülött ügynökséget alapíthat. A szülött lehet bróker, reklámügynök, mediátor.

A harmadik ház jelzi a lakhelyváltást, a nyugalmat, a béke iránti vágyat, változást, mozgást, könyvekkel kapcsolatos dolgokat, alkukat, szerződéseket, szállítással kapcsolatod dolgokat.

Testrészek: vállcsontok, nyakszirt, idegrendszer, karok, torok, kezek és a jobb fül. Ha a Rahu és a Ketu együtt áll a Marssal akkor nagy valószínűséggel lesznek a szülöttnek fülproblémái.

A harmadik ház a bátorságra is utal, a szülött olyan helyzetekbe kerülhet, ahol megbizonyosodhat arról, hogy bátor-e vagy sem. A Szaturnusz a harmadik házban arra utal, hogy a személy általában várakozik és figyel. Ha a Mars van a harmadik házban, a személy nagyon bátor.

Védikus asztrológia - 4-es ház
4-es ház – Védikus asztrológia

A negyedik ház az anya háza. A negyedik ház mutatja az otthont, a környezetet, a lakóhelyet, az általános életkörülményeket az utolsó életszakaszban. Sírként is ismert ez a ház, ami utal a magánügyekre, a titkos életre.

A szülött szereti felhalmozni a megtakarításait, ha a 4. házat a Szaturnusz jótékony hatása foglalja el a 2-es és a 11-es házból. A negyedik ház mutatja az egyén földterületét, ingatlanjait, melyeket bérbe ad vagy bérel. Jelzi, hogy a szülöttnek lesz-e saját járműve, vagy mások járműveit használja. A tulajdonokat, mint a birtokok, legelők, mezők, kertek, házak, a 4. ház irányítja.

A 4. házat kell vizsgálni az örökség vonatkozásában is. Mutatja az egyén képzettségét. Itt vizsgáljuk az alap- és középfokú oktatást (míg a felsőoktatást, a kutatásokat a 9. ház mutatja).

A 4. ház mutatja az apai tulajdont, a következtetéseket, olyan helyek felfedezését, ahol ellopott vagyontárgyak vannak elrejtve. A 4. házban a Mars befektetésre, földszerzésre utal. Kedvezőtlen elhelyezkedés esetén éppen a föl elvesztésének az élménye tapasztalható meg.

Ha a Vénusz jó helyen áll a 4. házban, akkor a szülött rendelkezik járművel, vagy vásárol egyet. Kedvezőtlen aspektus esetén a járművel kapcsolatos extra kiadások várhatók, vagy balesetet szenved el miatta vagy meg kell válnia tőle.

A Hold kedvező elhelyezkedése ebben a házban arra utal, hogy a szülött hosszú életű lesz és jó kapcsolatot ápol a szüleivel.

Védikus asztrológia - 5-ös ház
5-ös ház – Védikus asztrológia

Gyermekáldás, vonzalmak, szerencsejátékok, szórakozás, előző élet, erkölcs

Az 5. ház az utódokra utal. Megmutatja, hogy a szülöttnek lesz-e gyermeke vagy sem. A Hold jótékony hatása a gyermekek számának a növekedésére utal. Az 5. ház gyümölcsöző jegyei: Rák, Skorpió és Halak, ha az 5. és a 11. ház csúcspontján helyezkednek el. A terméketlen jegyek, mint a Kos, az Oroszlán vagy a Szűz, azt mutatják, hogy a körülmények nem alkalmasak.

Az 5. ház az első terhesség szimbóluma, a 7. ház a másodiké, a 9. ház a harmadiké, és így tovább.

Az 5. ház a társadalom, az örömök és a szociális érzékenység háza is egyben. Köze van még az ízekhez, a képzelethez, a tehetséghez a művészetekben, és olyan tulajdonhoz, mely a feleségen vagy egy szerencsés üzleti partneren keresztül érkezik. A szórakozást, a kikapcsolódást, az élvezeteket, romantikát, sporttevékenységeket és más hasonló érdeklődési köröket is az 5. ház jelöl. Ide kapcsolhatók az olyan anyagi élvezetek, mint a zene, a tánc, játékok, színház, opera, sport, vidámság, szórakozás.

Az előző életünk érdemeit is az 5. ház mutatja. Ide tartoznak a vállalkozással kapcsolatos spekulatív ügyek és a szerencsejátékok is.

Az 5. ház mutatja a szerelmi ügyeinket és azt is, hogy sikeresek vagy éppen kevésbé szerencsések vagyunk-e a szerelemben, az udvarlásban. Mutatja a jogos vagy  jogszerűtlen nemek közti vonzalmakat, mint a kiházasítás, a házasság, rablás, erőszak. Az 5. ház jelzi a diplomáciai ügyeket (nagykövetek, diplomáciai küldöttek háza).

Ide tartozik az erkölcs, a mérlegelés, különbség tételre való képesség az erkölcsi tisztaság és a vétkezés között.

Védikus asztrológia - 6-os ház
6-os ház – Védikus asztrológia

A 6. ház a betegség házaként is ismert. Jelzi a betegséget vagy a megbetegedést, vagy a megbetegedés aktuális fázisát, a felépülést, akár hosszú távú vagy rövid lefolyású betegségről van szó. Míg a 6. ház a megbetegedéssel foglalkozik, addig a 12. a kórházi ápolással, a 11. pedig a felépülés után a kórház elhagyásával. A 6. ház azok számára is nagyon fontos ebből a szempontból, akiket érintenek a betegségek, vagy részt vesznek az ápolásban.

Ez a ház összefügg az ételekkel, az étkezéssel, például a diétával és azokkal a tevékenységekkel, melyekkel ártunk a testünknek, az egészségünknek.

A Merkúr a 6. házban mutatja, hogy a szülött étkezése szeszélyes. A Szaturnusz szegényes, rossz táplálkozásra utal. A Mars jelenléte jó egészségi állapotot és a táplálkozás élvezetét mutatja. A Jupiter szintén jó egészségre utal, ugyanakkor rámutat a helytelen táplálkozásból fakadó rossz egészség aspektusaira is.

A Hold a 6. házban azt jelenti, hogy a szülöttnek fantasztikus ízlése van a folyadékokkal, az alkoholos italokkal kapcsolatban. (A 6. ház vizes jegyben áll és kapcsolatban van a Marssal.) A Vénusz mutatja, hogy a szülött szereti a jó ételeket és italokat, és a túlzott étkezés okozhat egészségügyi problémákat.

Általánosságban elmondható, hogy a ház káros hatásai befolyással vannak a test bolygók által irányított részeire.

MUNKA

A 6. ház kapcsolatai hatással vannak a szolgáltatásra és a munkára, melyet a szülött végez, és az ebből következő kimerültségre is. Jelzi, hogy a szülött alárendeltjei vagy felettesei egy bizonyos módon viselkednek, függetlenül attól, hogy ki kit “szolgál”. A feltételeket és a hűséget a 6. ház határozza meg. A 6. ház előnyös aspektusai mitt a szülött valószínűleg profitálni fog a számára szolgálatot tevőktől. A bolygók kedvezőtlen hatása esetén a szülöttet veszteség éri a felettesei vagy az beosztottjain keresztül és plusz költségeknek teszi ki magát.

UTALÁS A KÖLCSÖNÖKRE

A 7. ház mutatja azt a személyt, akivel a szülött bármilyen tranzakciót folytat. Ha a szülött kölcsönt vesz fel, a 7. ház pozíciója jelzi, hogy a hitelező pénzügyi helyzete romlik. Éppen ezért, a 6. ház gyakran a hitelfelvétel vagy a tartozás mutatója.

A kedvtelésből tartott állatokat, az ellenségeskedést, a gyógynövényeket, a higiéniát, a ruházatot a hatodik ház irányítja.

Védikus asztrológia - 7-es ház
7-es ház – Védikus asztrológia

A 7. ház a földi kötelékek, kapcsolatok házaként ismert. A házasság házaként is számon tartják, viszont ez esetben fontos vizsgálni a 2. és a 11. házakat is. A 2. ház a 7.-el kapcsolatban jelzi az anyát, az apát, a feleséget, a gyerekeket, stb… A házasság örömöt és utódokat hoz, melyet a 11. ház befolyásol. Ezért szükséges megvizsgálni a 2. és a 11. házakat is a 7. házzal kapcsolatban.

A 7. ház jelzi az üzleti partnert és az együtt megvalósított sikereket. A barátság is megjelenhet.

Ez a ház azokat az embereket is mutatja, akikkel a szülött valamilyen szerződéses kapcsolatban áll. A szülött esetleg konfliktusba is kerülhet ezekkel a partnerekkel, főként a versenytársakkal.

A 7. ház tehát utalhat minden olyan kapcsolatra, ami megjelenik a szülött életében: mérnök, aki tervezi a házat vagy az a személy, akinek a szülött épít házat. A választott orvos, vagy beteg, aki a szülötett választotta, mint orvos. A személy, aki kölcsönt adott, vagy az a személy, akinek a szülött kölcsönzött.

Védikus asztrológia - 8-as ház
8-as ház – Védikus asztrológia

A 8. ház közvetlen hatással van az anyagi világban élő ember élettartamára. Az élettartam hosszára vonatkozóan figyelembe kell venni az 1. és a 3. ház szempontjait is. A 8. ház a halál házaként is ismert, és ide tartozik minden, ami valamilyen módon kötődik a témához: örökség, biztosítás, végrendelet, stb…

Ez a ház jelzi, hogy a személy halála természetes lesz-e vagy más módon ér véget az élete, mint például krónikus betegség, tűz, fulladás, öngyilkosság, erőszak.

Ha az Uránusz kapcsolódik a 8. házhoz, az furcsa és hirtelen halált jelezhet. A Neptun titokzatos halálra utal. A Szaturnusz a megfázásra, csontbetegségekre, reumára van hatással. A Jupiter általában nyugodt és békés halált jelez. A Mars jelenléte esetén tűzeset, gyulladás okozhatja a halált, de mindenképpen hirtelen betegség jelenik meg.

8. ház a transzformáció, a különleges képességek, a harc és a háború háza is.

Védikus asztrológia - 9-es ház
9-es ház – Védikus asztrológia

A hit, a bölcsesség, Isten háza. A 9. házat szerencsés háznak tartják: tükrözi azt a szerencsét, amelyet egy múltbéli cselekvés eredményeként az aktuális életben a szülött felhalmozott. A szerencse szorosan kapcsolódik az érdemhez, tehát a kilencedik ház jelzi a korábbi születések során felhalmozódott érdemeket.

Ezt a házat a filozófia és a vallás uralja, így a Jupiter, mely a filozófia bolygója, a 9. házban pihen meg. Ekkor a szülött általában vallásos, kedves, jószívű, odaadó. A Szaturnusz ebben a házban kedvező Nap és Merkúr aspektusokkal. Ekkor a szülött előrelátó és intuitív, mélyen vallásos, meditatív és kedveli a rendszerességet. Nagyra becsüli az emberekkel foglalkozó, illetve a vallásos intézményeket is. Azonban ha a bolygók kedvezőtlen hatásokkal vannak jelen, akkor mindez szélsőséges megnyilvánulásokhoz vezet.

A 9. házhoz kapcsolunk minden templomot, mecsetet, vallási intézményeket, az ezeket érintő ügyeket, az emberek szellemi jólétét segítő szervezeteket. A hinduk a szent földeket, kutakat, körkörös víztározókat, a jótékonyságot, az áldozatokat és a zarándoklatokat is ide kapcsolják.

A 3. ház a tanulás, észlelés otthona, a 9. ház pedig a tiszta okot és az intuíciót képviseli.

A 9. házat az apának tulajdonítják, melyet a 9. jegy, a Nyilas is jelez (guru). Az ősi hindu korszakban az apa tekinthető a gurunak vagy lelki tanítónak. A ház által befolyásolt

A ház által befolyásolt szempontok még: jogi kérdések, lelki kezdeményezés, tanítás és tanulás. (A hinduk a kilencedik házat jelölik az okkult metafizikai elmének.)

A 3. és a 9. ház változást vagy utazást is jelent. A 3. ház rövid utakat jelez, míg a 9. inkább hosszabbakra, akár légi utazásokra utal. Jelzi, hogy mennyi utazás várható az egyén életében és milyen sikereket ér el a távolabbi célállomásokon.

A 9. ház a kiadványok háza is egyben: különösen az örökséget, hagyományokat érintő témájú kiadványok, mint a vallás, jog, filozófia, tudomány, nemzetközi ügyek, utazás.

Védikus asztrológia - 10-es ház
10-es ház – Védikus asztrológia

A 10. ház az ég közepén, vagy déli szögén helyezkedik el, melynek csúcsát vagy vonalát a Nap minden délben érinti. Az ég legfontosabb szögének nevezik. A 10. háznak fontos szerepe van az asztrológiai előrejelzésekben. Minden olyan téma ide kapcsolható, mint a hírnév, az elismerés és a becsület.

A bolygók a belső házakban (1, 4, 7, 10) fejtik ki igazán erőteljesen a hatásukat.

A 10. ház az uralkodás, a méltóság és a megbecsülés háza. A horoszkóp csúcsának is nevezik, hiszen mutatja az ember földi élete során elért eredményét, melyet a hírnév, a hatalom, a hitelesség, a siker, a státusz a rang és ambíció révén érnek el. A tettekkel és erkölcsi felelősséggel kapcsolatos kérdéseket is ez a ház határozza meg.

A 10. ház mutatja a hajlandóságot, a preferenciákat, az állandóságot, szakmai növekedést. Megmutatja, hogyan éri el a szülött a gazdagságot vagy a befolyást egy magas rangú kinevezés vagy egy választott hivatal elfoglalásával.

A 10. ház hatással van a foglalkozásra vagy az üzleti életre, de nem ez a ház e szempontok egyedüli mutatója, hanem a 2. és a 6. házakat is figyelembe kell venni. Ezért a mindennapi életben gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik véget vetnek a hivatásuknak, vagy nem rendelkeznek alkalmassággal vagy képzettséggel. Mások gyakran cserélnek pályát, míg vannak olyan személyek, akik egyszerre több tevékenységet végeznek.

A Szaturnusz lassú és lomha hatása kedvező állás mellett a türelem és a kitartáson keresztül nyilvánul meg a munkában. Késedelmek, megszakítások előfordulhatnak. Kedvezőtlen hatás mellett a szülött lehet, hogy tehetséges, de hiányoznak a lehetőségek az életéből.

Ha a Jupiter jóindulata kedvezően kapcsolódik a 10. házhoz, feltétlenül becsületes és magas pozíciót jelez. Az igazságosság és a jó erkölcs uralkodójaként a Jupiter biztosítja, hogy a személy magas erkölcsi szinttel rendelkezzen, pénzügyi, társadalmi és politikai sikerek várhatók.

A Mars katonás természete ha jól kapcsolódik, lehetővé teszi az emberek számára a vállalkozáshoz szükséges erőt, energiát, bátorságot, cselekvőképességet. Ekkor a szülött bármely iparágban, vállalkozásban sikeres lesz. Kedvezőtlen pozíció esetén arroganciát és agressziót okoz.

A változó Merkúr az üzleti sikereket és a vállalkozói szellemet hozza magával. Különösen a mérnöki, export-, import- és nemzetközi kereskedelem területén.

A békés és passzív Vénusz a hölgyeknél mutatkozik elsősorban: szociális területen, a zenei és művészeti törekvéseken. A szülött általában jó humorú és kedves. A Vénusz hatással van a művészetekre, a szórakozásra, valamint olyan munkahelyekre, ahol a nőknek segítenek a siker elérésében.

A Nap méltóságot és tiszteletet, sikereket, hatalmat, megkülönböztetést, jólétet, állami támogatást és védnökséget jelent. Biztosítja a sikereket a kormányzati szférában.

A változékony Hold felel a nyilvánosságért, ezért a 10. házban való elhelyezkedése sikeres közéletet jelez. A változások miatt a népszerűség nem feltétlen hosszú időtartamú.

Védikus asztrológia - 11-es ház
11-es ház – Védikus asztrológia

A 11. ház a barátok háza. Ez a ház jelzi mindazokat, akikkel kapcsolatba kerülünk és akik iránt érdeklődést mutatunk, szimpátiát érzünk a közösségi életünk során. Jelzi a személy kedvenceit, hízelgőit és csodálóit, munkatársait és híveit, tanácsadóit, közeli ismerőseit, támogatóit. (Az alkalmi ismerősöket a 3. ház jelzi.)

A 11. ház megoldja azokat a kérdéseket, amelyek a reményekkel, kívánságokkal, törekvésekkel és azok elérésével kapcsolatosak. A 11. ház a különböző vállalkozásokban sikerrel jár, függetlenül attól, hogy szakmához vagy üzleti kapcsolatokhoz kapcsolódik-e.

A 11. ház által szabályozott területek a külföldi együttműködések és magasabb tanulmányok, választások, spekuláció, peres eljárás, írás, egészségügy és így tovább. A 11. ház nyereséget és tartós barátságot jelent.

A 11. házban lakó Nap a magas színvonalú akciókat, vágyakat és sikereket jelzi. A férfiak ekkor szilárdak és tartósak még akkor is, ha sikereket értek el. A pozíció jó egy társadalmi sikerhez, ha mások is támogatják.

Jupiter a 11. házban azt mutatja, hogy a személy gazdag és erényes barátai lesznek, akik nemesek, befolyásosak és segítőkészek. A társadalmi siker, a népszerűség és a hitelezés barátságon keresztül valósul meg. A személy reményei és ambíciói teljes mértékben megvalósulnak, beleértve a társadalmi, politikai és pénzügyi sikereket.

A Merkúr jelzi, hogy az ember ismereteket szerez az irodalmi és a tudományos területeken. Mivel azonban Merkúr természeténél fogva változékony, a barátok nem lesznek hosszú távon segítőkészek, hacsak a bolygó nincs jó pozícióban.

A 11. házban a Szaturnusz idős és komoly barátokat jelez. A szorongatott helyzetben lévő Szaturnusz megkövetelheti, hogy a szülött legyen óvatos, ismerősei önző célokra használhatják.

A Hold harmonikus hatással van a szülöttre amikor a 11. házban van. Változékonysága miatt kevésbé hajlamos állandó, stabil barátságokat kötni.

A 11. házban a Mars atlétikai, harcművészeti területeken hozhat barátokat. A szülött addig tesz erőfeszítéseket, amíg sikert nem tapasztal. Ha a Mars kevésbé jó aspektusa hat, akkor a szülött érzékeny lehet a barátokkal szemben.

A Vénusz pozíciója a 11. házban mutatja az ellenkező nemű emberekkel kötött barátságokat, akik készek arra, hogy segítség a szülöttet abban, hogy elérje a vágyait. A barátok ekkor általában nagyon humánusak, szimpatikusak, művészlelkűek.

Védikus asztrológia - 12-es ház
12-es ház – Védikus asztrológia

A 12. ház szabályozza az egyén végső felszabadulását a születés és a halál láncolatából, egyesülését a kozmikus lélekkel, a jövőbeli létezéseit. A 12. ház a veszteségek és akadályok állapotát, a korlátozottságot és a visszatartást, a jövedelmet meghaladó költségeket, a megtévesztést és a kegyetlenséget jelzi.

A Szaturnusz az elszigeteltség bolygójaként is ismert és ha kedvező pozícióban van a 12. házban, akkor csendes vagy esetleg fáradtságos foglalkozásokban mutatkozik meg. Ha a Szaturnusz hatása erős, akkor utalhat arra, hogy titkos ellenségek bukást fognak okozni a szülöttnek.

A Mars a 12. házban méltóságot ad a szülöttnek, aki általában közigazgatási intézmény adminisztrátora. A Mars felelős az árulásért, a hírnév elveszítéséért, az ellenségekért. Különösen rossz hatása megnyilvánulhat erőszakban, harcban, állatoknak okozott sérülésekben, veszélyekben.

A Vénusz a 12. házban hozzájárul a börtönökben, karitatív intézményekben, kórházakban végzett munkák sikeréhez, vagy a kémiai laboratóriumokban végzett munkákhoz.

A Merkúr a 12. házban mutatja, hogy a szülött a tudását a titkoknak szenteli: kémiai vagy okkult kutatásokat végez. Ez a pozíció alkalmas a detektív munkákhoz is. A Merkúr a nyilvánosságot befolyásolja, a 12. ház pedig a korlátozásokat mutatja, ezért a szülött jó a láthatóvá tevő munkák végzésében. A Merkúr intelligens bolygó, így a szülöttnek azt a képességet kínálja, hogy a legösszetettebb részleteket is felfedezze a mások számára triviális ügyekben is.

Ha a Nap a 12. házban van, a szülött jól átgondolt és méltóságteljes munkát végez okkult és pszichével foglalkozó ügyekben, szokatlan preferenciákkal. Kedvezőtlen állás esetén a Napnak befolyása van az ellenségeskedésre, az emberektől való elválasztásra, a távoli helyeken való elzártságra. A Nap jelzi a kórházakban végzett munkát is.

A Hold a közönség uralkodója, de jelenléte az elzárkózás házában a börtönökben vagy a kórházakban betöltött állások ideális helyét teszi lehetővé. Ez akkor lehetséges, ha a Hold jó pozícióban van. Az érzelmes és változó Hold szerelmi ügyekbe keveri a szülöttet, de ugyanakkor a titkokat megtartja.

Asztrológiai tanácsadás

Mivel minden ember életútja egyedi (nem érdemes az általános leírásokat nagyon komolyan venni), ezért a beszélgetés közben mindenkivel nagyon egyéni és egyedülálló módon bontakozik ki az elemzés.

A tanácsadás eszköze a holisztikus, Védikus asztrológia, mely az elemzés során intuitív módon, az egyénnek éppen szükséges és segítő információkat, lehetőségeket tárja fel. A Védikus asztrológia Indiából származik (indiai asztrológiaként is ismert). A Véda szó Tudást jelent.

Dragan Milunovits