Aktuális: Rahu, Szaturnusz-Ketu együttállás 18 hónapon át

A Ketu (múlt életekből hozott karma bolygója) és a Szaturnusz (a jelen élet karmája) március második hetétől együtt állnak a Nyilasban 18 hónapon át. A hatásuk az életünkre nem marad el…

Nézzük, hogy a Rahu és a Szaturnusz-Ketu együttállás milyen változásokat hoz a Hold-jegyekre nézve.

A védikus asztrológiában a bolygók közül a Holdnak van a legfontosabb szerepe. A Holdon keresztül érnek be a bolygók hatásai, a Hold az ember szívét képviseli. Azt a jegyet, ahol a születéskor a Hold áll, Hold-jegynek nevezzük.

Ugyanitt elolvashatod a Hold-jegyedhez tartozó általános leírást.

hold-jegy védikus asztrológia
Hold a kosban

Kos Hold-jegy

A Rahu belépése a 3. házba pozitív hatással van a rövidtávú utazások, a testvérek, a kommunikáció és a média területeire. Elegendő bátorság és energia áll rendelkezésre az új dolgok kipróbálásához. Spirituális utazásokra és az ezzel kapcsolatos témákban való kutatásra is megfelelő ez az időszak.

A fiatalabb testvérnél felmerülhetnek egészségügyi problémák. Növekedhet a jövedelem és egyéb bevételi források, de a partnerkapcsolatok sajnos elkerülik. A Rahu-Mars és a Ketu-Szaturnusz együttállás egészségügyi problémákat és némi feszültséget hoz április 23. és június 22. között, illetve októberben. Érdemes óvatosnak lenni a kommunikáció területén.

Hold a Bikában

Bika Hold-jegy

A Rahu a 2. házban hatással van az anyagi dolgokra, a beszédre és a családi életre. A Rahu durva beszédre késztet, illetve nem etikus módon, manipulációval igyekszik pénzt szerezni. A szerzett pénzt a szülött később nem megfelelő célra használja fel.

Áprilistól júniusig anyagi veszteség várható. Különösen érdemes a kommunikációra figyelni, mert ebben az időszakban könnyen szerez ellenségeket a durva beszéd miatt. A régi adósságok tisztázásra kerülnek, de az újabb vállalkozások kudarcba fulladnak. Érdemes az egészségre is ügyelni, különösen a lábakra. Érdemes egy általános egészségügyi kivilázsgálásra elmenni. A hivatalos papírokat jó rendben tartani, mert bármikor felmerülhetnek adózással kapcsolatos ügyek.

Hold az Ikrekben

Ikrek Hold-jegy

A Rahu komoly hatással van az érzelmi- és a gondolati világra, ami egyfajta illúzióban tartja a szülöttet. Akik házasodni készülnek ebben az időszakban, jobb ha elhalasztják az esküvőt, mert a Rahu hatással van a házasságra és a partnerkapcsolatokra is.

A Szaturnusz-Ketu kombináció miatt is nagy a nyomás ezen a területen: viták, veszekedések várhatók. Az apa egészségére érdemes figyelni, különösen az étkezéssel kapcsolatban. Ikrek Hold-jeggyel rendelkező gyermek szülei legyenek óvatosak, mert a gyermek rossz társaságba keveredhet (akár vakáció alatt).

Nagyon fontos, hogy akik dohányoznak, alkoholt isznak vagy kardiológiai problémáik vannak, keressék fel az orvosukat.

Hold a Rákban

Rák Hold-jegy

A fókusz a külföldi utakon, bírósági ügyeken, szükségtelen költekezésen, az alváson, a kórházon van… Változtasson az életvitelen, a munkán, az egészséghez való hozzáálláson. Külföldiekkel való új kapcsolatok jönnek létre, utazások által vagy az interneten keresztül.

A munkában lehet bátrabbnak lenni, mert a Ketu félreállítja az ellenségeket az útból. A betegségekkel kapcsolatban nagy lesz a kiadás, mind az egyénre, mind a családra nézve. Az alvás területén nehézségek, kialvatlanság, rossz álmok előfordulhatnak. A féltékenykedéssel szembe kell nézniük. Március, április és november a párkapcsolati nehézségek hónapjai, április-június pedig az egészségügyi problémák időszaka.

Hold az Oroszlánban

Oroszlán Hold-jegy

Az Oroszlánok számára nagyon kedvező és gyümölcsöző a Rahu tranzitja a 11. házban: jóllétet hoz a meghozott erőfeszítések és a befolyásos kapcsolatok által. Az új ötletek, befektetések meghozzák a várt eredményeket, új bevételi források merülnek fel. 

A szociális élet aktív, a népszerűség nő. Az apával való kapcsolat és az apa egészsége körül problémák merülnek fel. Ezzel párhuzamosan a Ketu belép az 5. házba, ami a gyermek egészségében hozhat gondokat, illetve érdemes a tanulmányaira is odafigyelni. Házastárs egészségügyi gondja várható április és június között.

Hold a Szűzben

Szűz Hold-jegy

A Rahu a karrier házába lép be, így ezen a területen várhatóak megoldandó feladatok. A Szaturnusz-Ketu együttállása a 4. házban a mentális békét bontja meg, problémát hoz az anya egészségében és vitát a tulajdon körül: különösen április 22-től június 22-ig.

A Rahu a 10. házban drámai változásokat hoz a karrierben, gyakran a kollégán vagy idősebb felettesen keresztül. Nagyon jó tranzit, ha nem pazarolja el a lehetőségeit lustaság vagy könnyelműség miatt: új külföldi ügyfelek jönnek az életébe. Érdemes ebben az időszakban kivédeni a támadásokat és megőrizni a hírnevet. Ha keményen dolgozik a nehézségek ellenére, a munka eredménye is meg fog jönni.

Hold a Mérlegben

Mérleg Hold-jegy

A Rahu a 9. házon vonul át, ami az utazás, a szerencse, a vallás háza is. A vallásokhoz való hozzáállás szélsőségekbe fordulhat, akkor is ha hívő, akkor is ha éppen az ellenkezője. Az apa egészségére érdemes odafigyelni.

A Ketu a 3. házban elegendő energiát hoz az ellenségek leverésére, és siker várható a vizsgákban, vagy ehhez hasonló szituációkban. Habár a Szaturnusz-Ketu együttállás a 3. házban problémákat hozhat a a kommunikáció területén: SMS, e-mail, vagy akár a szomszédokkal való kommunikációban, ne keveredjen bele. Április és június között a saját és a házastárs egészségére is figyeljen, illetve ebben az időszakban némi anyagi veszteség is várható. A Mars hatása miatt a beszédre is figyeljen oda.

Hold a Skorpióban

Skorpió Hold-jegy

A Skorpiók számára nagyon érzékeny időszak a Rahu tranzitja a 8. házban, hiszen ez a kutatás, a titkok, a titkos szervek, a szex, a rejtett ellenségek, misztériumok, krónikus betegségek területe. Extrém hullámvasút jelenik meg a pénzügyi területen. Ne adjon kölcsönt ebben az időszakban, mert sokáig nem kapja vissza.

Nagyon komolyan kell venni a betegségeket és azonnali figyelmet kell rájuk fordítani. A hagyatékokkal kapcsolatos és egyéb jogi ügyeket tisztába kell tenni. A veszteség elkerülése érdekében tegyen biztonsági lépésket. A Szaturnusz-Ketu a 2. házban kihívások elé állítja a szülöttet a család, az otthon területén: étellel és pénzzel kapcsolatos viták várhatók. Kemény időszak várható májustól júniusig.

Hold a Nyilasban

Nyilas Hold-jegy

Házasság, partnerkapcsolat, pereskedés, napi problémák a bevétel körül – Rahu tranzit a 7. házban. Azok számára, akik most házasodnak, a házasság radikálisan más lesz, mint ami a jelenlegi közösségi, etnikai háttere.

Azok, akik üzleti partnerkapcsolatban állnak, velük szemben különös igényekkel léphetnek fel a partnerek, amelyek nem tűnnek megalapozottnak, de itt a döntés a szülött kezében van. A probléma a bizalom hiányából ered és érdemes ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert ugyanez a téma felmerül a házasságban is. Kezelje a partnerkapcsolatát óvatosan, ez segít. A házastárs egészségére érdemes odafigyelni. A Szaturnusz-Ketu szkepticizmust hoz az anyagi világ felé. A tulajdon körüli vita, a családtól való elválás is felmerülhet március végétől május 5-ig. Június és július szintén stresszes időszak lesz, főleg június 14-e.

Hold a Bakban

Bak Hold-jegy

Kedvező kontsrukció – Rahu a 6. házban. A 6. ház az adósság, betegség, kölcsön, higiénia, munka, stb… területe. Mivel a 6. ház egy ártó jellegű ház, ezért a Rahu jelenléte itt különösen pozitív. Az egészségi állapota javul. Ha van kölcsöne, akkor a következő 18 hónapban le is tudja zárni.

Az ellenségei persze okozni fognak némi problémát, de a szülött könnyedén elhárítja őket. A versenyszerűen sportolók, vizsgázók különösen jól teljesítenek, a politikai jellegű választások kedvezően alakulnak. Hű követőket talál ebben az időszakban, akik hatékonyan fognak a szülöttnek dolgozni. Minden erőfeszítés az egészség és a fitnesz területen meghozza az eredményt, jó időszak ez arra, hogy profikkal konzultáljunk. A Szaturnusz-Ketu együttállás miatt az egészségügyi területen felmerülhetnek a lábakat és a szemeket érintő problémák. A kommunikáció és a szerződések területén nem árt az óvatosság. Külföldi utaknál felmerülhetnek problémák. Májustól augusztusig nehéz időszak várható.

Hold a Vízöntőben

Vízöntő Hold-jegy

Rahu az 5. házban, ami a következő területeket érinti: szerelmi ügyek, oktatás, tervezés, intuíció, kreativitás, szórakoztatás. A Rahu mindezen területekre hat és bölcsebbé teszi a szülöttet ezekben a szektorokban.

Ezekre a szituációkra ránézve és megoldva a felmerülő problémákat fejleszti az intelligenciát és a kreativitást. Ez az időszak nem kedvez a gyermekvállalásra. Ne hordjon szürke és fekete színeket. Talán meg nem értett lesz ebben az időszakban és sok barátot elveszít, idősebb emberek halála valószínű.

Hold a Halakban

Halak Hold-jegy

A Rahu a 4. házban hatással van a mentális állapotra, az anyára, a boldogságra, a tulajdonra, az oktatásra, stb… Az anya egészségügyi állapotára érdemes odafigyelni, esetleg azonnali beavatkozásra lesz szükség. 

Az ingatlannal kapcsolatos vitákat érdemes barátságosan kezelni, még akkor is ha veszteségnek tűnik, mert különben a későbbi pereskedés sokkal többe fog kerülni. Spirituális utak déli irányban várhatóak. Ne vitázzon idősebbekkel, feljebbvalókkal. A Szaturnusz-Ketu együttállás nagy tolóerőt ad a karrier területen, ami április és június között teljesedik ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom