Szaturnusz – Rahu együttállás – Átok a horoszkópban

Védikus asztrológusként sok megkeresést kapok külföldről is. Egy hölgy különösen kitartóan kérlelt, hogy nézzem meg a horoszkópját, mert elmondása szerint senki nem akart ránézni sem. Állandóan elutasítják.

Átok van a horoszkópjában, mondta. Az érdeklődésemet ezzel ki is vívta és valóban, szinte minden életterülete romokban hevert. Ekkor jöttem rá, hogy a Szaturnusz – Rahu (nagyon kevés asztrológus említi a Szaturnusz – Ketu együttállást is) komoly feladatokkal szembesíti a szülöttet.


Srápit dósa – Átokszerű bolygóállások a horoszkópban

Problémák vannak a karrierben, a családban, a házasságban, az üzletben? Szenvedsz olyasmi miatt, amit úgy érzel, hogy nem hozzád kapcsolódik közvetlenül? Előfordulhat, hogy a Szaturnusz-Rahu (vagy Szaturnusz-Ketu) együttállás miatt van, amit a védikus asztrológiában Srápit dósának is neveznek: egyfajta átokszerű bolygóállás a horoszkópban. Sajnos ez a bolygóállás nagyon sok problémát hoz annak, akinek jelen van a horoszkópjában.

(A dósa fogalma az ayurvédából is ismerős lehet, egyensúlytalanságot jelent a testben.)

Szaturnusz-Ketu együttállás – Az 1871-es chicago-i tűz horoszkópja

Ez a bolygóállás egy amúgy nagyon kedvező horoszkópra is komoly árnyékot vet. A múlt életből hozott rossz karmát ha nem oldja fel a személy, akkor a hatás bent marad jó sokáig és időről időre megmutatkozik. Akár generációról generációra is áttevődhet.

Vannak asztrológusok, akik azt is belefoglalják az átokba, amikor ezek a bolygók (Szaturnusz – Rahu) egymásra csak ránéznek. A Szaturnusz hármat, hetet és tizet lép, tehát ha a Rahu tőle a harmadik, a hetedik vagy a tizedik házban van, ugyanez a kedvezőtlen hatás merül fel.

Nézzünk néhány példát, hogy jobban megértsük Srápit dósa megjelenését az életünkben

Például valaki sikereket ér el a technológia, műszaki, gazdasági területeken, de időnként érthetetlen módon “beüt a ménkű”. Az is előfordulhat, hogy a sikert semmi nem gátolja, a szülött mégsem képes megélni, élvezni azt. A teremtő képtelen élvezni a művét.

Szóba kerül egy párkapcsolatban a válás, vagy hirtelen meghal a szeretett partner még akkor is, ha egyébként jól illeszkedik egymáshoz a két horoszkóp. Lehet, hogy a gyermek rendszeresen beteg, vagy nehezen fogan meg, esetleg problémák merülnek fel a tanulmányaiban.


Várakozó karma

Szaturnusz és a Rahu együtt vagy a Szaturnusz és a Ketu mutat rá a horoszkópban.

Az alap horoszkópon kívül a harmonikusukban, vagy más néven a részhoroszkópokban is megjelenhet. Amelyikben megjelenik, ott arra vonatkozóan fejti ki a hatást. Például a D1-ben fizikai problémát okoz. Különböző házakban különböző problémát mutat, attól függően, hogy melyik házban van, azzal kell szembenézni az életünk során.

Példa egy harmonikus részhoroszkópra

Átokként is emlegetik a Szaturnusz – Rahu kombinációt. Például ha egy embernek állandóan migrénje van, lehet hogy a múltban valakinek beverte a fejét ezért ebben az életében ezt a fájdalmat kell megtapasztalni. Az ilyen és hasonló esetekre fény derül, amint megtaláljuk a horoszkópban.

Bármelyik házban megjelenhet, ezért most az alaphoroszkópra összpontosítunk.


A bolygók szerepe a Srápit dósában

A Rahu  mindig megpróbál valamit elvágni, úgymond részletekben adja a hatást, nem egészben. A Szaturnusz pedig késedelmet ad. A Szaturnusz ennek az életnek a hatását adja, a Rahu pedig a múlt életét. Aki most nem éli meg ezeket a hatásokat, a következő életben az 5-ös házban fognak megjelenni.

A Ketu elrejti a hatást. Amit csináltál a múlt életeidben, azt ebben az életedben már nem fogja megengedni, hogy megtedd. Bármi rosszat tettél a múlt életedben, azt meg kell élned. A Szaturnusz – Ketu korlátoz. Annak a háznak a jó hatását megrabolja, ahol a Ketu együtt van a Szaturnusszal, a Rahu pedig előhozza a ház negatív hatásait.

Nagyon röviden, tényleg csak hogy érzékeljük, mit is jelent a Szaturnusz – Rahu vagy Ketu bolygókombináció egy-egy házban.

1. Ház – Az “én” háza

Például ha valakit lélekben vagy testben megbántottál előző életedben, azért szenvedni fogsz a jelenlegiben. A Szaturnusz – Rahu szenvedtetni fog, a Szaturnusz – Ketu pedig nem engedi, hogy élvezd az életed.

2. Ház – A pénz háza

Itt általában a családtagokkal van probléma, társadalmilag vagy anyagilag. Szaturnusz – Ketu: nem tudod a kapcsolataidat élvezni vagy esetleg a saját pénzedhez nem férsz hozzá.

Szaturnusz – Rahu rá fog bírni, hogy segítsd a családtagjaidat még azon az áron is, hogy veszteség ér.

3. Ház – A bátorság háza

Szaturnusz – Rahu túl nagy bátorságot ad, olyan dolgokra vesz rá, amiből bajod lesz. Szaturnusz – Ketu pedig nem engedi, hogy bátran viselkedj.

4. Ház – Az otthon, az életkörülmények háza

Szaturnusz – Rahu aktiválja az élvezetet, a Szaturnusz – Ketu pedig éppen nem engedi azt: eltávolít a szülőhazádtól, mindenhonnan, amit szeretsz.

5. Ház – Gyermekáldás, vonzalmak háza

Szaturnusz – Rahu esetén van valami átkod, lehet hogy abortuszod volt, vagy megöltél valakit, ezért nem lehet örömöd vagy gyereked. Születhet gyereked, de előbb fog eltávozni mint te. A Szaturnusz – Ketu pedig általában akadályozza a teherbeesést

6. Ház – Tartozások

Van valamilyen tartozásod, nem fizettél ki valakit a múlt életedben. Szaturnusz – Rahu esetén jönni fognak és rávesznek, hogy fizesd ki, hogy az egyensúly meglegyen. Ha a Ketu van ott, akkor ha valakinek kölcsön adsz pénzt, nem fogod soha visszakapni.

7. ház – Kapcsolatok háza

Partner, üzlettárs, velük csináltál valamit a múlt életben. Politikus voltál talán, vagy átvertél, félrevezettél embereket. Szaturnusz – Rahu esetén nem tudsz normális kapcsolatot kialakítani a társakkal, Ketu esetén pedig az adósságot vissza kell fizetni.

8. ház – Élettartam, a halál háza

Zaklattál, vagy éppen hozzásegítettél valakit a halálhoz. Szaturnusz – Rahu esetén nem lesz békés a halálod. Ketu esetén nem leszel képes élvezni az életedet, a testi örömöket.

9. ház – Vallás háza

Vallásellenes voltál vagy valamilyen antiszociális tevékenységet csináltál. Sok-sok problémád lesz a vallási dolgok miatt. Nem tudsz spiritualitásban részt venni teljes szívvel. Szaturnusz – Rahu esetén sok balszerencse fog érni ezen a területen. Ketu esetén sokat adományozol vallásos embereknek, ezzel fizeted vissza a tartozásod.

10. ház – Hírnév, elismerés, becsület

Lehet hogy sokat hazudtál, átvertél embereket. Ugyanezt fogod kapni. Szaturnusz – Rahu esetén 36-tól 42 éves korodig komoly problémák jelentkeznek a karrier területén. Ketu esetén bármit is csinálsz, nem fogadják el a munkahelyeden, nem becsülnek meg.

11. ház – Vágyak beteljesülése

Rengeteg vágy a múlt életből itt várakozik, sok-sok emberrel találkozhatsz, barátkozhatsz, segítesz nekik. Itt rendezheted az életedet. Ketu esetén nem fogod megkapni, amit vársz.

12. ház – Veszteségek, akadályok

A természet meg fog büntetni, kórházba kerülsz, vagy valamilyen természeti katasztrófa visz el. Bezártságot is hozhat.

Végül példa a részhoroszkópokra

D2-esben anyagiakban lesz rossz, D3-asban nem lesz jó kapcsolat a testvérekkel, D4-ben nem tudsz magadnak teremteni, D7-ben gyerekkel kapcsolatos problémák, D9-ben párkapcsolati problémák.


Szaturnusz – Ketu együttállás időszakában vagyunk éppen

2019.03.06. és 2020.01.24. között Szaturnusz – Ketu együttállás van a Nyilasban.

Akik ebben az időszakban születnek, azoknak sajnos sok problémával kell szembenézniük. Érintettek azok is, akiknek nyilas holdjuk van, nyilas az aszcendensük. Amelyik házadban van a nyilas, azon a területen fogod észlelni a problémákat.

Fontos! Az egyéni horoszkópokban nagyon változhat ez a felállás, ezért érdemes személyesen konzultálni arról, hogy kinek mit okozhat a Szaturnusz – Ketu az elkövetkezendő hónapokban!


Természetesen nem szeretnék senkit sem riogatni, inkább egy lehetőségre világítok rá: nézzünk bátran szembe az életünk kihívásaival és értsük meg azokat. A megoldás csak ettől a ponttól születhet meg.


Szaturnusz – Rahu együttállás – Átok a horoszkópban” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Emese Terdikné Pongrácz Válasz a bejegyzésre

  Nagyon érdekesnek tartom, amit leír és felvetődött bennem egy kérdés a horoszkópommal kapcsolatosan. Nekem a Rahu együtt áll az Uránuszommal a Rákban és a12-es házamban. hasonlóképpen vegyem figyelembe, mint ha a Szaturnusszal állna együtt? Köszönöm szépen a válaszát
  Szül.adataim: 1954 febr. 28, 15 óra 18 perc Debrecen

  • Milunovits Dragan Válasz a bejegyzésre

   Kedves Emese!

   Az Uránuszt ebben az esetben nem vesszük figyelembe. Léteznek más fajta átkok is, de ez a Szaturnusz-Ketu és a Szaturnusz-Rahu-ról szól. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom