Január 21-én teljes holdfogyatkozás: Mi várható és mit tudunk tenni?

Január 21-én reggel teljes holdfogyatkozást tapasztalhattunk a Rák-Bak tengelyen. Ehhez jó tudni, hogy 2017 augusztusa óta a Ráhu az indiai Védikus Asztrológia szerint a Rákban van, ami megszállottságot okozhat az érintettek érzelmeivel kapcsolatban. A Rák a Kaalpurusha 4. házát képviseli, beleértve az érzelmeket, a szívhez közelit, az ingatlant, a hazát, a családot, a főiskolai oktatást, a háztartást, a járműveket, a hajókat, a testrészeket, a mellet és a szívet.


Kiket érint a teljes holdfogyatkozás?

A holdfogyatkozás fontos karmikus eseményeket és átalakulásokat vált ki. Jelzi egy-egy karmikus ciklus befejeződését; tudattalan részeket fed fel. Ez minden állatövi jegyre vonatkozik. Felkavarodnak az érzelmek, az elme zavart lesz.

Ha Rák vagy Bak aszcendensed van és Nappal és/vagy Holddal, vagy az aszcenensed ura a Rákban van.

Ha a Ráhu időszakát (fő vagy al) éli valaki vagy a Hold/Nap/Ráhu fő- vagy al-időszakok kombinációját. Hirtelen változások, transzformációk és energiaváltások várhatóak a Ráhu által elfoglalt házban és a Vízöntő állatövi jegy által képviselt házban, melynek a Ráhu a társuralkodója.

Azoknak, akiknek a holdfogyatkozás körül +- 3 fokban van bolygója, különösen ha Ráhu/Ketu 3-9 fok között van, ők több káoszt, érzelmi hullámzást, mentális instabilitást tapasztalhatnak. Különösen azok, akik a következő években születtek: 1972-73, 1980-81, 1990-91, 1999-2000.

Azokra is hatással van, akik fogyatkozás idején születtek Hold-Ketu vagy Hold-Ráhu együttállással, vagy a Hold domináns az aszcendensben.


A holdfogyatkozás hatásának időtartama

A legintenzívebb hatást a holdfogyatkozás napján és az azt követő 3 napon fejti ki. A teljes hatása 6 hónapig fog tartani (2019. július).

Pénteken teljes holdfogyatkozás

Ez a holdfogyatkozás kiegészíti a január 5-ös részleges napfogyatkozás hatásait. Egy sor eseményt és változást képeznek együtt, hatásuk akár a 2019. július 2-ig, azaz a következő teljes napfogyatkozásig és a július 17-i részleges holdfogyatkozásig (Nyilasban) tart. Ez az érzelmek visszaállítását eredményezi, eltüntetve az elmúlt 6 hónap érzelmi poggyászát. A következő ciklus a leckéje annak, amit 2018. január körül tettünk vagy próbáltunk tenni a Rák által érintett területeken.

Néhány fontos esemény is lesz július 17. körül, amikor a Nap a Rákban lesz a Ráhuval együtt. A Nap a Bakban a holdfogyatkozás ellentétes pontján inkább bátorságot és bizalmat ad.


Hatások az egyénekre

Váratlan események és hírek, szorongás és bizonytalanság a jövővel kapcsolatban.

Hangulati ingadozások, erőteljes érzelmek, fanatizmus, túlteljesítések, stresszes helyzetek, nem megfelelő kommunikáció, pánik, káosz.

A környezet hektikus és a szokásosnál is gyorsabb tempót diktál.

Rejtett érzelmek merülhetnek fel, egyes érzelmek akár elérhetik a csúcspontjaikat.

Az akaraterő veszít a kísértéssel szemben.

Régi karmikus kapcsolatok szakadhatnak meg, melyek a múlthoz ragasztottak bennünket, ezzel együtt új lehetőségek jelennek meg, melyekhez némi bátorságra is lesz szükségünk.

Holdfogyatkozás a Pushya csillagképben (Szaturnusz / Jupiter nakshatra) Vargottam* Rahu a Punarvasu csillagban (Jupiter nakshatra) Vargottam Nap, Merkúr és Ketuval szemben a Jupiteri és Hold szattvikus (szattva: tiszta minőségű) tisztaság, bölcsesség, istentisztelet, igazság, táplálkozás és fenntartás körül forog.

A Skorpióban a Jupiter és a Vénusz  két különböző nézőpontot, tudatosságszintet és lehetőségeket teremtenek a tudásunk bővítésére a kreatív, társadalmi és humanitárius törekvések mellett. A Jupiter-Vénusz 120 fokos fényszöge a Marssal lelkesedést kelt, a szíveket megnyitja, annak kapcsolataival és a nagylelkűséget valamint empatikus kölcsönhatásokat hoz létre másokkal.

A diplomácia használata ajánlott a bonyolultabb helyzetekben. Nagyszerű alkalom, hogy kapcsolatba léphessünk azokkal, akik valamilyen „anyaság” minőséget hordoznak, olyanokkal, akik táplálnak és támogatnak bennünket. Ne feledjük, hogy a Nap, Ketu, Merkúr, a Vénusz és a Jupiter a navamsa-ban (D-9 es alképlet) a Bakban lesz, így látni fogjuk a Bakhoz kapcsolódó energiákat.


(*Vargottam – az aszcendens vagy valamely bolygók ugyanabban a jegyben találhatók a születési horoszkópban és a navamsában vagy más alképletben – ez visszahat és erősíti az eredeti születési képletünket.)


Hatások a Földön

Magas ingadozások a tőzsdén, hirtelen és drasztikus, extrém változások az időjárásban, elsősorban a vízzel kapcsolatos katasztrófikus események.

Általánosságban a nőkre lesz hatással.

Élelmiszer-válság, korlátozások, visszahívások különösen a tejtermékekre és a bébi ételekre vonatkozóan.

A nyersanyagárak emelkednek. Problémák a világpolitikában.

A Nap és a Ketu a Bakban szükséges változásokat hozhat a vallási, tudományos és hagyománykövető szervezeteknél, jogalkotási intézményeknél különösen ha a Szaturnusz a Nyilasban van. 2017 szeptembere óta a Jupiter a Mérlegben majd most a Skorpióban, a Rahu a Rákban van, ami hozzájárul a férfiuralom megszüntetéséhez a társadalomban, több nő kerül vezetői szerepbe a politikában, a jogalkotásban.


A holdfogyatkozás “haszna”

Tisztulnak a stagnáló érzelmek, új kapuk nyílnak ehhez a dimenzióhoz.

Lelki áttörések elérése, a belső gyermek táplálása, az isteni szeretet felgyorsítja a személyes és a szellemi növekedést.

A szív ébredése.

A bennünket már nem szolgáló, “önmegsemmisítő” hiedelmeink átprogramozásra kerülnek. A mérgező, negatív karmikus kapcsolatok megszakadhatnak.

Mélyen eltemetett bölcsességek nyilvánulhatnak meg rajtunk keresztül, melyek már régóta bennünk vannak, mélyen eltemetve.

A változó körülményekből fakadó új lehetőségeket használjuk ki.

Engedjük el a régit és fogadjuk el az újat.


Teendők

Maradjunk türelmesek, nyugodtak és nyitottak.

Érdemes az önkontrollt és az alkalmazkodóképességet gyakorolni.

Nézzünk szembe őszintén a kötelezettségeinkkel. Gondoljunk másokra és tegyük azt ami a helyes.

A hála érzését érdemes gyakorolni és körülnézni, hogy kinek van szüksége adományra, törődésre.

Meditáljunk, fordulj befelé. Gyakoroljunk mantrákat.

Figyeljünk a helyes étkezésre.

Az önelemzésnek, önmegfigyelésnek pozitív hozadéka lesz.

Érdemes elmenni egy gyógyfürdőbe, fizikoterápiára, vagy pihenni. Olvassunk könyveket, tisztítsuk és szervezzük meg az otthonunkat.

Próbáljuk meg korlátozni a telefon, a TV és a laptop használatot. Kapcsoljuk ki őket, amikor lehetőség van rá.


Ne tegyük

A holdfogyatkozás napján és a következő néhány napon maradjunk távol a konfliktusoktól és a vitáktól.

Kerüljük el a találkozókat az exekkel, kerüljük a vakrandikat, az új románcokat, különösen ha azok internetes társkeresőkön szerveződtek.

Ne együnk túl sokat ebben az időszakban, különösen tejet és egyéb tejterméket, fűszeres ételeket ne fogyasszunk.

A fogyatkozások jelentős karmikus eseménykeltők, melyek kemény leckéket hozhatnak a számunkra az Univerzumtól annak érdekében, hogy kidolgozzuk a kapcsolataink megoldatlan részeti.

A holdfogyatkozás napján, előtte és utána 3 napig kerüljük a fontos döntéseket, az új munkát, ne hozzunk létre új projekteket, ne kezdjünk tárgyalásba a főnökünkkel, kerüljük a szerződések aláírását, az új üzleteket, ne költözzünk, ne fogjunk bele nagy értékű vásárlásokba, befektetésekbe ha van rá lehetőség.

A holdfogyatkozás kevésbé pozitív hatású, mivel a Rahu elnyeli a Holdat, aki így nem képes fényesen ragyogni, így a dolgok megítélésére és a döntéshozatalokra homály vetül. Tehát nagy az esélye, hogy megbánjuk amibe belekezdtünk, hiszen nem lesz hosszú életű

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom