Részleges napfogyatkozás – Oroszlán, Vízöntő, Rák és a Bak védikus jegyeket érinti különösen

A két hete történt teljes holdfogyatkozás negatív hatását (ami feltehetően pár hónapig is eltart) kissé még fokozhatja a mai részleges napfogyatkozás. Habár a napfogyatkozások inkább társadalmi szinten észlelhetőek jobban (országok, nagyobb politikai események, földrengések, tömegkatasztrófák, erőszakos cselekvések, terrorizmus, stb.), fokozott óvatosságot tanácsolunk. (Dragan Milunovits)

A tengely most a védikus asztrológiában több jegyet érint: a Ráhu, Ketu marad a már említett Rák – Bak tengelyen, de a Nap és a Hold a Vízöntőben áll majd együtt, így az Oroszlán, Vízöntő, Rák és a Bak védikus jegyeknek kell jobban figyelniük.

Részleges napfogyatkozás

Akik ma vagy két három nappal előtte vagy utána szülinaposak szintén vigyázzanak jobban, hogy ne legyenek rosszkor rossz helyen…

A holdfogyatkozás annyi hónapig hat, ahány óráig tart maga a fogyatkozás, a napfogyatkozás pedig annyi évig hat, ahány órás volt az esemény.

Érdemes megnézni a www.timeanddate.com oldalán a részleges napfogyatkozásról készített animációt.

Részleges napfogyatkozás

 

Néhány szó a részleges napfogyatkozásról

A napfogyatkozás csillagászati jelenség, amelynek során a Hold a megfigyelő számára részben vagy egészen eltakarja a Napot. Amikor a Hold teljes árnyéka egyáltalán nem vetül a Földre, csak az úgynevezett félárnyék érinti azt, részleges napfogyatkozásról beszélünk. A Földnek egyetlen pontján sem látható ilyenkor a Hold úgy, hogy teljesen eltakarja a Napot. A részleges napfogyatkozások csak nagy takarás esetén vehetők észre szabad szemmel.

A többi napfogyatkozás esetében a hold teljes árnyéka a Föld felszínére vetül. Bár ilyenkor a Föld bizonyos részein a Hold teljesen Nap elé kerül, a legtöbb helyről mégis csak részleges napfogyatkozás figyelhető meg.

(Forrás: Wikipédia)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom