Retrográd Merkúr – Mi várható márciusban?

Több fontos bolygóátvonulás is tapasztalható mostanság. Amíg a Rahu és a Ketu az Ikrek-Nyilas csillagképen vonul át (ami leköti a legtöbb védikus asztrológus figyelmét), addig a Merkúr retrográdba vált át éppen ma.

Merkúr jelentése
Intelligencia, elemző/megkülönböztető képesség, kommunikáció, nyelvek, beszéd, tanulás, tanítás, humorérzék, írás, könyvek, újságok, matematika, asztrológia, kereskedelem, de legfőképpen az információ bolygója.

Retrográd jelentése
Retrográd mozgásnak nevezzük a csillagászatban egy természetes vagy mesterséges égitest olyan mozgását, ami az adott rendszerben lévő legtöbb égitest mozgásával ellentétes irányú.

A Merkúr retrográd időszaka március 28-ig fog tartani: a Halakból halad visszafelé a Nyilas csillagképbe. Intenzív időszaknak nézünk elébe…

A retrográd Merkúr hatása

 • Jobb, ha kerüljük a konfrontációt másokkal és ismeretlen emberekkel. Csak akkor beszéljünk, ha feltétlen szükséges, mert akár erőszakos konfliktushoz is vezethet egy nézeteltérés.
 • Megfigyelhetjük, hogy a szavakkal harcolnak a környezetünkben - társadalmi, politikai szinten. Ezt a fajta harcot önmagunkban is felismerhetjük.
 • Kiszivároghatnak fontos információk, titkos dokumentumok kerülhetnek elő. A jövedelemadóval kapcsolatban is problémák merülhetnek fel.
 • Felmerülhetnek nehézségek utazásokkal kapcsolatban, törlődhetnek. Vonat és közúti balesetek is várhatóak. Nagy körültekintéssel szervezzük meg az utazásainkat és ha lehet, inkább halasszuk későbbre.
 • Tehát figyeljünk oda, hogy mit beszélünk, nagyon gondosan tervezzük meg az utazásainkat és nagy körültekintéssel hozzunk döntéseket.
 • A spirituális gyakorlatokra igazán alkalmas ez az időszak, nagyobb távlatok nyílnak önmagunk felfedezésében. A logika alkalmazását kerüljük, inkább hallgassunk az intuíciónkra.
 • Jó könyveket lehet olvasni ebben az időszakban, a leghasznosabb filozófiai könyveket olvasni vagy akár írni. Nézzünk dokumentumfilmeket.
 • Ideális időszak arra, hogy dolgozzunk a komolyabb problémáinkon. Tanuljunk valami újat, mert most könnyebben fog menni. Töltsünk ki teszteket, rejtvényeket.
 • Ez a legjobb időszak arra, hogy befejezzük az eddig félbehagyott dolgainkat és engedjük őket útjukra. Ha új életet akarunk kezdeni, vagy valamilyen életterületen váltani, akkor is fejezzük be a régi függőben lévő dolgainkat.
 • Jó időszak a tervezésre (de nem a végrehajtásukra), a dolgok részletes átgondolására.
 • Ha betegség merül fel, az általában a központi idegrendszerhez fog kapcsolódni.

Rahu tranzit

Fontos megemlíteni még, hogy a Rahu jegyet vált és belép az Ikrekbe. Ez egy jó és várt tranzit, ugyanakkor a valóságban nagyon intenzív és kaotikus megjelenése lehet sok rossz döntéssel, bizonytalansággal. Ennek fő oka az, hogy a Rahu belépési helyének (Ikrek) az ura a Merkúr, ami ugye mint most már tudjuk, retrográd időszakban van. Ez pedig kicsit felborítja a Rahu hatásait.

Összességében a március hónap kaotikus és viharos lesz, többé- kevésbé az április is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom