Hogyan érint bennünket és Magyarországot a teljes holdfogyatkozás?

2018. január 31-én teljes holdfogyatkozás lesz a Rák-Bak tengelyen – A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány lehetséges problematikus területet a védikus asztrológia szempontjából. (Dragan Milunovits)

teljes holdfogyatkozás

Mit érdemes tudni erről az időszakról?

A teljes holdfogyatkozást tekintve a Bak-Rák tengely (4-es és 10-es számmal jelölve a horoszkópon) hozhat víz és föld problémákat, mint az árvizek vagy földrengések. Ez szimbolikusan megjelenhet az egyén életében is.

A Rák csillagkép a család, a kapcsolatok, az érzelmek területe. Az elemzés képén látjuk, hogy a Rákban áll a Ráhu (felszálló holdcsomó). A Ráhu jelentése hasonló a Szaturnuszéhoz, azt a bolygót képviseli amelynek a jegyében van vagy amelyikkel együtt áll (jelen esetben a Hold).

A Ráhu már egy ideje problémákat okoz (összesen másfél évig), melyet felerősít a holdfogyatkozás. Azt mondják, ahány óráig tart a holdfogyatkozás, annyi hónapig tart a negatív hatás.

A jó hír az, hogy a Rák a Hold saját háza, ami enyhít kissé a helyzeten.

Család, kapcsolatok, érzelmek

Ebben az időszakban fokozódhatnak az érzelmi gubancok, problémák merülhetnek fel a családokban és a kapcsolatokban.

Egészség

A víz problémák (folyadékok) utalnak a test folyadékaira: több lesz a vérnyomásos panasz, szívproblémák merülhetnek fel.

holdfogyatkozas terkep

A teljes holdfogyatkozás térképe. Forrás: timeanddate.com

(A teljes holdfogyatkozás a képen sötétebb színnel jelzett területeket érinti.)

Magyarország

Magyarországnak a 2-es háza (család ahonnan jövök, gazdagság) és a 8-as háza (harc, transzformáció, háború) lesz támadva ebben az időszakban. Az ország életében pénzügyi problémák jelenhetnek meg (tőzsde, bankok).

A 8-as ház Vénusz, Merkúr, Ketu együttállása botrányokra utalhat reklám- és médiamogulok által: felbukkanhatnak itt-ott tömegmegmozdulások, tüntetések, emelkedhet a bűnözés, botrányok merülhetnek fel a szórakoztató ipar vagy a szexualitás területén. Problematikus terület lehet épp a szülészet is, az anyaság, ehhez a területhez tartozik például Geréb Ágnes körül kibomló szakmai vita.

A kulcs, hogy ilyenkor a sötétség (Ráhu és Ketu) hatására elborulhat az elme (hold) így minden amire az emberi elme képes az torzul.

A teljes holdfogyatkozás középpontjában a Távol-Kelet van (például Észak-Korea). Emlékezzünk, hogy a teljes napfogyatkozás nyáron még Amerikában volt és okozott ott egyet-s mást 🙂

Idézet a korábbi Facebook bejegyzésünkből (2017. szeptember 8.)

“Láthattuk, hogy az Augusztus 21.-i Napfogyatkozás azóta is nagyon intenzíven érvényesül és épp az előre említett térségben fejti ki a legnagyobb hatását (pl Az USA-ban és a Karibi térségben fellépő Hurrikánok) (lásd:kép)… több esetben a személyes válságok is elmélyültek – ezt a környezetünkben is látjuk…

A világban várhatóan továbbra is megmarad a bizonytalanság a zűrös időjárás és a kiélezett háborúskodó kedélyek…ehhez már napok óta hozzájárul a holnapi Ráhu-Ketu (karmatengely) jegyváltása (Az Oroszlánból a Rák csillagképbe) is valamint 12.-én a Jupiter is jegyet vált a szűzből a Mérlegbe így a Mérleg személyiségjegyűek (a védikus horoszkóp szerint) néhány nap múlva már fellélegezhetnek…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom