Védikus asztrológus szemmel: VIII. Henrik

Gondoltam folytatjuk az érdekes vallásalapítók horoszkópjainak szemléltetését, pontosabban itt csak pár érdekességet emelünk ki az adott alapító életéből (a tanfolyamokon lehetőség lesz ezekben is elmélyedni, ha az adott csoportot érdeklik a további részletek).

Nyolcadik Henrik elemzés

Rövid elemzés néhány érdekesség kiemelésével – VIII. Henrik angol király
(Greenwich, 1491. június 28. – London, 1547. január 28.)

Vágy, uralkodás, vallás

VIII. Henrik aszcendense a királyi Oroszlán (5 ös jegy),  és az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap együtt áll a 11-es (vágyak beteljesítése) házban a Jupiterrel ami összekapcsolja a vágyat (11 ház) az uralkodást (Nap) és a Jupitert (vallást).   Ez igazolja a vallásalapítást – amint tudjuk magánérdekből .  

„VII. Kelemen pápa 1530. március 7-én visszautasította VIII. Henrik angol király azon kérését, amely az uralkodó házasságának felbontására irányult. A kérdést a Medici családból származó pápa már hosszú ideje halogatta, döntése végül olyan következményekkel járt, amely a római katolikus egyház számára a lutheri reformáció után egy újabb csapással ért fel. Anglia elszakadt Rómától, az angol király megszüntette a pápai fennhatóságot országában, saját magát pedig az angol – anglikán – egyház fejévé tett. Az ellentét érdekessége, hogy a két fél akaratának hátterében nem a vallási meggyőződések voltak a lényegesek. Mindkét ember személyes és hatalmi érdekek mentén gondolkodott és hozott olyan döntést, amelynek következményeként egy olyan új vallási irányzat alakult ki, amelyben találunk katolicizmusra és protestantizmusra jellemző sajátosságokat is. ”

(Forrás: Múlt kor történelmi portál)

Világi örömök, szerencsés bolygóállások, túlkapások

A 10-es házában (státusz, hírnév, világi hatalom) egy Malavya jóga található (Vénusz saját házban a Bikában amit korábban Birgham Young VIII. Henrik asztrológiai elemzésehoroszkópjában már láthattunk,  és Mahapurusha jógaként említettünk (maha=nagy, purusha=ember, jóga= bolygóállás).

Ez alapvetően egy nagyon szerencsés bolygóállás, főleg egy uralkodó esetében, de hozhat túlzott szexualitást és a világi örömök túlzott hajhászását.  

Az ilyen jógák (a belső négy házban I. IV. VII. X. (kardinális házakban) található saját házas vagy emelkedésben lévő bolygó (Mars, Merkúr, Jupiter, Vénusz, Szaturnusz)) erősen meghatározzák a szülött törekvéseit és kinézetét.  Elmondások szerint fiatal korában ő is jóképű volt, és ha hivatalosan nem is volt jellemző rá a többnejűség de végül is “elfogyasztott” egy csomó feleséget.

Érdekesség, hogy a Vénusz időszak 14 éves kortól 34 éves koráig (1506-1526-ig) tartott és a trónra valamivel a Vénusz Nap időszak előtt került.

Lefejezett feleségek

A koncepciós lefejezésekről elhíresült uralkodót igazolja, hogy a Vénusza mellett ott áll a leszálló csomó a Ketu, ami a mitológiában egy fej nélküli lény és a Hold a 8-as (halál) házában is utal a labilis és szélsőséges érzelmi állapotaira (emiatt a közvetlen környezetében élők is  rettegtek tőle) és arra, hogy a kivégzettek között nők is voltak, például a 6 feleségéből kettőt is lefejeztetett.

Súlyos falánkság

A halálának oka (3-as ház) is a Vénusz uralma alatt van, a Vénuszt láttuk hogy szorzóként is hat ezért a 2-es jegy Bika (száj) és a többlet Vénusz jelentheti, hogy a halálba ette magát – olyan túlsúlyos lett, hogy élete vége felé csak  korabeli emelőgépekkel tudták már  felemelni.  A már említett Nap Jupiter együttállás is jelentheti a hízásra való hajlamot.

Szerző: Dragan Milunovits

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Kérjük az elküldés előtt fogadja el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom